Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαταγή εκκένωσης στο νότιο προάστιο της Βηρυτού από το Ισραήλ – Πάνω από 2.000 οι νεκροί στον Λίβανο

Διαταγή εκκένωσης στο νότιο προάστιο της Βηρυτού από το Ισραήλ – Πάνω από 2.000 οι νεκροί στον Λίβανο

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο αυξήθηκε στους 2.119

Σχετικά Άρθρα
Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις εξέδωσαν νέες διαταγές εκκένωσης, καλώντας τους πολίτες του Λιβάνου που βρίσκονται κοντά σε δύο κτίρια στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της Hezbollah, γνωστό ως Dahiyeh, να απομακρυνθούν αμέσως πριν από τις αεροπορικές επιδρομές.
Συγκεκριμένα ο συνταγματάρχης Avichay Adraee, εκπρόσωπος των IDF στην αραβική γλώσσα, δημοσίευσε χάρτες μαζί με την ανακοίνωση, οι οποίοι καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν τουλάχιστον 500 μέτρα από τις τοποθεσίες, οι οποίες σύμφωνα με τον στρατό ανήκουν στη Hezbollah.

Ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο ξεπερνά τους 2.000

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο αυξήθηκε στους 2.119, ενώ άλλοι 10.019 τραυματίστηκαν από τις 8 Οκτωβρίου 2023.
Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το τελευταίο 24ωρο 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 150 τραυματίστηκαν.
Σε ξεχωριστή δήλωση, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε:
«Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 137 αεροπορικές επιδρομές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιθέσεων από την αρχή της επίθεσης σε 9.400».
Και πρόσθεσε: «Έχουν ανοίξει 990 κέντρα για να φιλοξενήσουν εκτοπισμένους, εκ των οποίων τα 781 έχουν φτάσει στη μέγιστη χωρητικότητά τους, με 181.700 εκτοπισμένα άτομα να είναι εγγεγραμμένα στα καταφύγια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης