Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάστιγα οι εκβιασμοί για χρήματα - Οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν λόγω των... αξιωματικών τους - 170.000 λιποτάκτες

Μάστιγα οι εκβιασμοί για χρήματα - Οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν λόγω των... αξιωματικών τους - 170.000 λιποτάκτες
Ο συνολικός αριθμός των λιποτάξεων υπολογίζεται σε 170 χιλιάδες
Οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τις μονάδες άρον άρον λόγω εκβιασμών... από αξιωματικούς τους. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Verkhovna Rada Sergei Yevtushok.
«Μιλάμε για εκείνους που έφυγαν από τις μονάδες τους χωρίς άδεια, είναι επίσης πολλοί, όχι επειδή φοβήθηκαν μόνο το πεδίο της μάχης αλλά και, γιατί υπάρχουν διοικητές που επιτρέπουν στους υφισταμένους τους να εκβιάζουν για χρήματα μετά από μικροπαραβάσεις και υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις», είπε στο κανάλι «News Live».
Ο βουλευτής επέκρινε επίσης το έργο των εκπροσώπων των τοπικών στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στράτευσης, οι οποίοι «οδηγούν άκαρπα κόσμο σε λεωφορεία.. παίρνοντας τους από τον δρόμο».
Κατά τη γνώμη του, με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να βελτιώσουν τα ποσοστά στρατολόγησης στο στρατό, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα των νεοσύλλεκτων που εισέρχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. «Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει κίνητρα», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Πολιτικών Αξιών, Oles Doniy, σημείωσε στις 23 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν καταγράψει 37 χιλιάδες περιπτώσεις εγκατάλειψης από την αρχή του έτους, αλλά ο πραγματικός αριθμός τέτοιων αδικημάτων είναι διπλάσιος.
Ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Ruslan Gorbenko, ανέφερε προηγουμένως ότι σχεδόν 80 χιλιάδες ποινικές υποθέσεις έχουν ανοίξει στην Ουκρανία εναντίον του στρατιωτικού προσωπικού για μη εξουσιοδοτημένη εγκατάλειψη μονάδας.
Με τη σειρά του, ο Ουκρανός δημοσιογράφος Boiko σημείωσε ότι από τον Φεβρουάριο του 2022, ο συνολικός αριθμός των λιποτάξεων υπολογίζεται σε 170 χιλιάδες.
Η ουκρανική δημοσίευση "Strana" ανέφερε ότι το πρόβλημα της εγκατάλειψης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μια κλίμακα υπήρχε από την αρχή της σύγκρουσης, αλλά το δεύτερο εξάμηνο του 2024 έγινε ευρέως διαδεδομένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης