Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Το παγιδευμένο με εκρηκτικά τρένο στο Yaroslavl είχε σημείο εκκίνησης την περιοχή της Μόσχας

Αποκάλυψη: Το παγιδευμένο με εκρηκτικά τρένο στο Yaroslavl είχε σημείο εκκίνησης την περιοχή της Μόσχας
Προσώρας, οι ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας αναζητούν τον ακριβή τόπο και την ώρα που θα μπορούσαν να είχαν τοποθετηθεί τα εκρηκτικά
Το εμπορευματικό τρένο, όπου εντοπίστηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στις 5 Οκτωβρίου, έφτασε στο Yaroslavl από την περιοχή της Μόσχας, αποκαλύπτει το ρωσικό lenta.ru, φέρνοντας στο φως νέες πληροφορίες.
Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, το τρένο αρχικά πέρασε στο σταθμό Dno στην περιοχή Pskov, στη συνέχεια από το σταθμό Sonkovo ​​στην περιοχή της Μόσχας και τελικά έφτασε στον σταθμό Yaroslavl, όπου και ανακαλύφθηκε η επικίνδυνη συσκευή.
Προσώρας, οι ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας αναζητούν τον ακριβή τόπο και την ώρα που θα μπορούσαν να είχαν τοποθετηθεί τα εκρηκτικά.
Η κύρια εκδοχή της έρευνας είναι ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός θα μπορούσε να είχε προσαρτηθεί σε έναν από τους προορισμούς του τρένου, αλλά οι ακριβείς πληροφορίες για αυτό το θέμα εξακολουθούν να διερευνώνται.
Στην αμαξοστοιχία, σε ένα ντεπόζιτο ήταν συνδεδεμένη η συσκευή.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου, ήταν κρυμμένο μέσα μια μαύρη συσκευασία τυλιγμένο με ταινία.
Μέσα υπήρχε ένας μεταλλικός σωλήνας με ύποπτες ουσίες, καθώς και μια κάρτα SIM, κάτι που υποδηλώνει την πιθανότητα απομακρυσμένης έκρηξης.
Μετά τον εντοπισμό του IED, το βαγόνι αποσυνδέθηκε αμέσως από το τρένο και η συσκευή καταστράφηκε από τους ειδικούς για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απειλή για ανθρώπους και υποδομές.
Τμήματα του εκρηκτικού μηχανισμού στάλθηκαν για εξέταση για να διαπιστωθεί η προέλευση και η σύνθεσή του.
Οι ανακριτές άνοιξαν φάκελο με την ποινική δικογραφία βασιζόμενοι στο άρθρο του ΠΚ για «Τρομοκρατική ενέργεια» και συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των προσώπων που εμπλέκονται στην οργάνωση αυτού του εγκλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης