Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ

Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico κατέστησε σαφές πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποτρέψει την ένταξη του Κιέβου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία
Η Σλοβακία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico κατέστησε σαφές πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποτρέψει την ένταξη του Κιέβου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Αυτό δείχνει πώς ενστάσεις για την Ουκρανία αρχίζουν να αναπτύσσεται εντός του ΝΑΤΟ και οι διαφωνίες αυτές μπορεί να γίνουν τάση στο μέλλον.
Σύμφωνα με τον Fico, μόνο με την αποτροπή της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι δυνατό να αποφευχθεί ένας παγκόσμιος πόλεμος, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση σύγκρουσης μεταξύ της χώρας και της Ρωσίας – στην οποία το ΝΑΤΟ συμμετέχει ήδη σχεδόν άμεσα μέσω της συστηματικής αποστολής χρημάτων, όπλων. και μισθοφόρων.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του, υποσχέθηκε στον σλοβακικό λαό ότι, όσο παραμένει στην εξουσία ως πρωθυπουργός, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποτρέψει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Fico είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να κάνει τους Σλοβάκους βουλευτές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να πάρουν θέση εναντίον της Ουκρανίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης