Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πυρά στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia από τον στρατό του Ισραήλ – 15 νεκροί

Νέα πυρά στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia από τον στρατό του Ισραήλ – 15 νεκροί
Ο προσφυγικός καταυλισμός Jabalia δημιουργήθηκε από τον ΟΗΕ το 1948
Σχετικά Άρθρα
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο Al-Yemen Al-Saeed στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia της Γάζας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Το νοσοκομείο φιλοξενεί εκτοπισμένες οικογένειες που ζουν σε σκηνές.

Στόχος εδώ και καιρό

Ο προσφυγικός καταυλισμός Jabalia δημιουργήθηκε από τον ΟΗΕ το 1948 για να στεγάσει Παλαιστίνιους που εκτοπίστηκαν μετά την Nakba –ή καταστροφή– αναφερόμενος στην εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης το 1948.
Ο καταυλισμός βρίσκεται στη βόρεια Γάζα, κοντά σε ένα χωριό με το ίδιο όνομα.
Ήταν ο πιο πυκνοκατοικημένος προσφυγικός καταυλισμός της Λωρίδας της Γάζας, που φιλοξενούσε επίσης 26 σχολεία της UNRWA.
Τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, χτυπήθηκε πολλές φορές από τις ισραηλινές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης σε ένα σχολείο όπου χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι είχαν καταφύγει.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας είχε δηλώσει ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και 150 τραυματίστηκαν.
Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι η επίθεση είχε στόχο μαχητές της Hamas και ισχυρίστηκε ότι δεκάδες σκοτώθηκαν σε ένα «τεράστιο υπόγειο τούνελ» κάτω από το στρατόπεδο.
Τον Δεκέμβριο, μια ισραηλινή επίθεση στον καταυλισμό σκότωσε τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιους, αφήνοντας τον καταυλισμό ερειπωμένο.
Στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν από τα βόρεια τμήματα της Λωρίδας με τους ισχυρισμούς ότι είχαν καταστρέψει τη Hamas ως μαχητική δύναμη στις βόρειες περιοχές.
Ωστόσο, τον Μάιο, οι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν ξανά στη βόρεια Γάζα και ξανάρχισαν τις επιθέσεις στη Jabalia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης