Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Rundschau: Ο Putin έγινε ισχυρότερος, να αναθεωρηθεί η πολιτική στην Ουκρανία, ναι σε επαφές με Ρωσία

Frankfurter Rundschau: Ο Putin έγινε ισχυρότερος, να αναθεωρηθεί η πολιτική στην Ουκρανία, ναι σε επαφές με Ρωσία
Ο Putin δεν έγινε ασθενέστερος στρατιωτικά και οικονομικά, αλλά ισχυρότερος
Είναι απαραίτητο να αποκατασταθούν οι διπλωματικοί δίαυλοι και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αυτή η άποψη εκφράστηκε σε άρθρο για το Frankfurter Rundschau από μια ομάδα πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του Winfried Hermann, Υπουργού Μεταφορών της Βάδης-Βυρτεμβέργης και μέλους του Κόμματος των Πρασίνων, από το οποίο προέρχεται η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Bärbock.
Στο άρθρο αναγνωρίζουν ότι οι πολιτικές των δυτικών χωρών απέναντι στη Ρωσία είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα: ενίσχυσαν τη Ρωσία και αποδυνάμωσαν τη Δύση.
«Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και οι κυρώσεις δεν οδήγησαν σε επιτυχία.
Αντίθετα, η οικονομική και πολιτική ζημιά αποδείχθηκε μεγαλύτερη για τις χώρες που επέβαλαν περιορισμούς παρά για τη Ρωσία.
Ο Putin δεν έγινε ασθενέστερος στρατιωτικά και οικονομικά, αλλά ισχυρότερος, και η Ρωσία δεν είναι απομονωμένη σε διεθνές επίπεδο», τονίζεται στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Frankfurter Rundschau.
Μέλος του Κόμματος των Πρασίνων κάλεσε τους κυβερνητικούς συναδέλφους του να αναλάβουν την ευθύνη για την αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας την τρέχουσα προσέγγιση στη σύγκρουση στην Ουκρανία αποτυχημένη.
«Οι δυτικές κυβερνήσεις, ειδικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πρέπει να αλλάξουν την στρατηγική.
Οι αναστολές της σκέψης και της συζήτησης πρέπει να σπάσουν».
Κατά τη γνώμη τους, κατά την αναθεώρηση της προσέγγισης στην ουκρανική σύγκρουση, είναι απαραίτητο να «αναγνωριστούν τα συμφέροντα της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας».
Οι Πράσινοι είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.
Η πρώην συμπρόεδρος του κόμματος Annalena Berbock έχει επανειλημμένα διακριθεί για τη ριζοσπαστική αντιρωσική ρητορική της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης