Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αεροπορικό μπαράζ του Ισραήλ σε 40 τοποθεσίες της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας

Αεροπορικό μπαράζ του Ισραήλ σε 40 τοποθεσίες της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «δεκάδες» Παλαιστίνιοι ριζοσπάστες «εξολοθρεύτηκαν» κατά τη διάρκεια μαχών στον θύλακα
Οι Ισραηλινοί στρατιώτες συνεχίζουν την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας κατά του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Hamas, επιτίθενται σε περίπου 40 διαφορετικούς στόχους εκεί τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του στρατού.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «δεκάδες» Παλαιστίνιοι ριζοσπάστες «εξολοθρεύτηκαν» κατά τη διάρκεια μαχών στον θύλακα την τελευταία ημέρα.
Ο στρατός βρήκε επίσης πολλά όπλα και εκρηκτικά.
Οι εντάσεις ξέσπασαν ξανά στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν μαχητές της Hamas πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος από τη Γάζα, σκοτώνοντας κατοίκους ισραηλινών συνοριακών οικισμών και παίρνοντας πάνω από 250 ομήρους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.
Η Hamas περιέγραψε την επίθεσή της ως αντίποινα για τις επιθετικές ενέργειες που ανέλαβαν οι ισραηλινές αρχές εναντίον του τζαμιού Al Aqsa στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Σε απάντηση, το Ισραήλ κήρυξε πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πριν από την κρίση, εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα καθώς και σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου και της Συρίας πριν ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης