Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητικός ο Netanyahu ζητά την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων του ΟΗΕ από τον νότιο Λίβανο

Προκλητικός ο Netanyahu ζητά την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων του ΟΗΕ από τον νότιο Λίβανο
« Γενικέ Γραμματέα, απομακρύνετε τις δυνάμεις της UNIFIL([Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο)», είπε ο Netanyahu σε δημόσια δήλωσή του απευθυνόμενος στον Antonio Guterres
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ζήτησε από τον ΟΗΕ να αποσύρει την ειρηνευτική του δύναμη από το νότιο Λίβανο, όπου έχουν εισβάλει οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) και επιχειρούν κατά της Hezbollah.
« Γενικέ Γραμματέα, απομακρύνετε τις δυνάμεις της UNIFIL([Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο)», είπε ο Netanyahu σε δημόσια δήλωσή του απευθυνόμενος στον Antonio Guterres.
«Θα πρέπει να γίνει αμέσως τώρα, αμέσως», πρόσθεσε.
Ο Νetanyahu στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι η παρουσία των δυνάμεων της UNIFIL στο νότιο Λίβανο τους καθιστά «ομήρους της Hezbollah».
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το περιστατικό την περασμένη εβδομάδα κατά το οποίο ο Ισραηλινός Στρατός τραυμάτισε δύο στρατιώτες της UNIFIL στο νότιο Λίβανο.
«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτή τη ζημιά», σημείωσε.

Κλιμάκωση των συγκρούσεων

Οι συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ ξέσπασαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με τη Hezbollah να εξαπολύει επιθέσεις για τη στήριξη του παλαιστινιακού θύλακα.
Το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του στον Λίβανο ξεκινώντας από τις 17 Σεπτεμβρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου δολοφόνησε τον Γενικό Γραμματέα της Hezbollah, Hassan Nasrallah.
Οι IDF ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη χερσαίας επιχείρησης κατά της Hezbollah στο νότιο Λίβανο στις 30 Σεπτεμβρίου.
Από τότε, αρκετά μέλη της UNIFIL τραυματίστηκαν σε επιθέσεις του Ισραηλινού Στρατού.
Το Ισραήλ προκάλεσε αντιδράσεις για αυτές τις επιθέσεις, με ορισμένους από τους στενότερους συμμάχους του, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, να τις καταδικάζουν και να εκφράζουν την υποστήριξή τους στις δυνάμεις του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης