Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσε το εμπόριο Ρωσίας - Ιταλίας - Δύσκολο να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος

Κατέρρευσε το εμπόριο Ρωσίας - Ιταλίας - Δύσκολο να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος
Ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία, Alexey Paramonov, τόνισε ότι ότι στον σύγχρονο κόσμο είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσει κανείς χαμένες θέσεις
Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ της Ιταλίας και της Ρωσίας μειώθηκε περίπου κατά πέντε φορές σε 7-8 δισ. δολάρια, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Alexey Paramonov στην εφημερίδα Corriere della Sera.
«Κάνουμε όλο και λιγότερες συναλλαγές, ο αμοιβαίος εμπορικός κύκλος εργασιών έχει μειωθεί σχεδόν κατά πέντε φορές σε ένα ποσό 7-8 δισ. δολαρίων, που αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο πρέσβης.

Δύσκολο να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος

Σημείωσε ότι στον σύγχρονο κόσμο είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσει κανείς χαμένες θέσεις.
«Η επιστροφή στην κατάσταση που επικρατούσε στις αρχές του 2022 δεν θα είναι πλέον δυνατή, ανεξάρτητα από την εξέλιξη των γεγονότων», δήλωσε ο Paramonov.
«Σήμερα, οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας έχουν αλλάξει σημαντικά υπό την επίδραση της διεθνούς κατάστασης.
Βλέπουμε όμως ότι ο αμοιβαίος σεβασμός και η συμπάθεια μεταξύ των λαών μας δεν υπόκεινται τόσο εύκολα σε καιροσκοπικές μετατοπίσεις», σημείωσε ο διπλωμάτης, μιλώντας για την 30ή επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας στη Μόσχα στις 14 Οκτωβρίου 1994.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης