Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tolmachev: Ο Stoltenberg ευθύνεται για την κατάρρευση των σχέσεων Ρωσίας και ΝΑΤΟ - Επιχειρεί τώρα να «μπαλώσει» τα λάθη

Tolmachev: Ο Stoltenberg ευθύνεται για την κατάρρευση των σχέσεων Ρωσίας και ΝΑΤΟ - Επιχειρεί τώρα να «μπαλώσει» τα λάθη
Σύμφωνα με τον βουλευτή, η επιδείνωση των σχέσεων με τη Μόσχα δεν είναι επιτυχία της Συμμαχίας, αλλά αποτυχία της
Η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι αποτέλεσμα της αποτυχημένης πολιτικής του πρώην Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας Jens Stoltenberg, δήλωσε στο NEWS.ru ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Tolmachev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος γενικός γραμματέας του μπλοκ του Βορείου Ατλαντικού, Mark Rutte, δεν θα εισακούσει τις εκκλήσεις για βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα.
Ο «κάτω πιλότος» Jens Stoltenberg προσπαθεί να αποκαταστήσει τα λάθη του ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε σχέση με τη Ρωσία.
Σε τελική ανάλυση, φέρει μέρος της ευθύνης για την τρέχουσα κρίση», είπε ο Tolmachev.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, η επιδείνωση των σχέσεων με τη Μόσχα δεν είναι επιτυχία της Συμμαχίας, αλλά αποτυχία της.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Jens Stoltenberg μιλάει τώρα για «οικοδόμηση αλληλεπίδρασης με τη Ρωσία». Δεν υπάρχει καμία ελπίδα ότι ο διάδοχός του Rutte θα δώσει σημασία σε αυτά τα λόγια, αλλά αξίζει να καταλάβουμε ότι μόνο ένας κανονικός διάλογος με τη Μόσχα είναι η εγγύηση και η εγγύηση για την ύπαρξη του ΝΑΤΟ, αναφέρει ο Tolmachev.
Νωρίτερα, ο Stoltenberg, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, τόνισε ότι ήταν σωστό να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε «καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο». Ο πρώην γενικός γραμματέας εξέφρασε φόβους ότι διαφορετικά όλες οι άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, θα έπαυαν να παίρνουν στα σοβαρά το ΝΑΤΟ. Στην ίδια συνέντευξη, ο Jens Stoltenberg χαρακτήρισε την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης την πιο δύσκολη στιγμή για τον εαυτό του στα χρόνια της θητείας του. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης