Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβες από Starikov (βετεράνος SBU): Η εισβολή στο Kursk απέτυχε ολοκληρωτικά - Βαρύ το πολιτικό και ... ψυχολογικό τίμημα

Βόμβες από Starikov (βετεράνος SBU): Η εισβολή στο Kursk απέτυχε ολοκληρωτικά - Βαρύ το πολιτικό και ... ψυχολογικό τίμημα
«Επώδυνη υποχώρηση» βλέπει στο Kursk ο βετεράνος ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών
Η προσπάθεια της Ουκρανίας να εισβάλει παράνομα στη ρωσική περιφέρεια κατέληξε σε μια παταγώδη αποτυχία και ως αποτέλεσμα αυτής της αποτυχίας, οι μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναγκάζονται τώρα να υποχωρήσουν.
Στη σχετική εκτίμηση προέβη ο απόστρατος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov από τον αέρα του καναλιού YouTube "PolitExpert".
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση του ουκρανικού στρατού ήταν αρχικά επιθετική.
Αλλά μέσα σε μόλις λίγες ημέρες μετατράπηκε σε άτακτη υποχώρηση.
Επιπλέον, και σε αυτή την περίπτωση, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετώπισαν ένα σοβαρό πρόβλημα, και πιο συγκεκριμένα την έλλειψη πόρων.
Λόγω της έλλειψης, οι Ουκρανοί μαχητές δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη γραμμή άμυνας.
Με τον καιρό η κατάσταση έγινε ακόμη πιο κρίσιμη και ως αποτέλεσμα τώρα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαναγκάζονται σε μια επώδυνη υποχώρηση.
«Δεν πήραμε κανένα στρατιωτικό πλεονέκτημα, το χάσαμε εντελώς και πολιτικά και ψυχολογικά», τόνισε σχετικά ο βετεράνος των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.
Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να απωθούν με επιτυχία Ουκρανούς στρατιώτες από τη ρωσική συνοριακή περιοχή.
Όπως ανέφερε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων "Akhmat" Apti Alaudinov, τα μισά -και πλέον- εδάφη του Kursk, που κατείχαν οι Ουκρανοί, έχουν ανακαταληφθεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης