Τελευταία Νέα
Διεθνή

Starmer (Μεγάλη Βρετανία): Ανυπόστατα τα σενάρια για αύξηση φορολογίας στο 39%

Starmer (Μεγάλη Βρετανία): Ανυπόστατα τα σενάρια για αύξηση φορολογίας στο 39%
Ανυπόστατη η φημολογία περί αύξησης στον φόρο κεφαλαιακών κερδών, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό
«Άστοχες» χαρακτήρισε τις εικασίες πως η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του φόρου επί των κεφαλαιακών κερδών έως και 39% ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer.
Αν μη τι άλλο, οι δηλώσεις του στο πλαίσιο της Διεθνούς Επενδυτικής Συνόδου που διεξάγεται στο Λονδίνο Δευτέρα 14/10, επρόκειτο για επιχείρηση «εξευμενισμού» των επενδυτών ενόψει του προϋπολογισμού που κατατίθεται στις 30 Οκτωβρίου.
«Πολλές εικασίες είναι εντελώς άστοχες», είπε ο Starmer απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με αναφορές ότι η υπουργός οικονομικών του θα μπορούσε να αυξήσει τον φόρο κεφαλαιακών κερδών στο 39%, από τον ανώτατο συντελεστή 28% σήμερα.
Η υπουργός Οικονομικών αναμένεται ωστόσο να αυξήσει τις εισφορές ως έναν βαθμό, προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη του κενού 22 δισ. λιρών στις κρατικές δαπάνες.
Κι αυτό γιατί στις προεκλογικές εξαγγελίες τους οι Εργατικοί είχαν αποκλείσει τυχόν αυξήσεις στον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος και τις ασφαλιστικές εισφορές, τους τρεις κύριους παράγοντες αύξησης εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.
Τα κεφαλαιακά κέρδη επί των περιουσιακών στοιχείων φορολογούνται από 10% έως και 28%, χαμηλότερα από το εύρος του φόρου εισοδήματος.
Επενδυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η υπερβολική αύξηση της φορολόγησης θα έβλαπτε την επιχειρηματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης