Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn μαινόμενος κατά Starmer: Τι άλλο πρέπει να συμβεί στη Γάζα για να σταματήσετε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ;

Corbyn μαινόμενος κατά Starmer: Τι άλλο πρέπει να συμβεί στη Γάζα για να σταματήσετε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ;
«Αν η εικόνα ανθρώπων να καίγονται ζωντανοί δεν σταματήσει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το να προμηθεύει όπλα στο Ισραήλ, τότε τι θα το κάνει;» τονίζει ο ιστορικός ηγέτης της βρετανικής σοσιαλδημοκρατίας
Ο ανεξάρτητος Βρετανός βουλευτής και πρώην ηγέτης των Εργατικών, Jeremy Corbyn, καταδίκασε με σφοδρότητα τις προμήθειες όπλων από τη βρετανική κυβέρνηση προς το Ισραήλ, μετά από την επίθεση στο νοσοκομείο Al-Aqsa Martyrs στη Γάζα, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες αθώοι Παλαιστίνιοι να βρουν τραγικό θάνατο.
Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Corbyn διερωτήθηκε με νόημα: «Αν η εικόνα ανθρώπων να καίγονται ζωντανοί δεν σταματήσει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το να προμηθεύει όπλα στο Ισραήλ, τότε τι θα το κάνει;»
Προηγουμένως, είχε επικρίνει τις αυθαρεσίες της κυβέρνησης του Benjamin Netanyahu δηλώνοντας: «Το Ισραήλ πέρασε τον τελευταίο χρόνο παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο σε ζωντανή μετάδοση. Τώρα κάνει πόλεμο και στα Ηνωμένα Έθνη, στοχοποιώντας 10.000 ειρηνευτές από 50 χώρες που βρίσκονται, σε ειδική αποστολή, στον Λίβανο».
Την ίδια στιγμή, ο Corbyn κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να τερματίσει τη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική υποστήριξη στην ισραηλινή κατοχή, δεδομένης της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

Βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο Al-Aqsa Martyrs

Επισημαίνεται ότι τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 40 άλλοι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό ισραηλινών δυνάμεων σε πρόχειρες σκηνές που είχαν στήσει, όντας εκτοπισμένοι στον χώρο του νοσοκομείου Al-Aqsa Martyrs στο Deir al-Balah, στην κεντρική Γάζα.
Η Πολιτική Προστασία της Γάζας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ασφαλές μέρος στη Λωρίδα της Γάζας, με την τελευταία επίθεση εναντίον αμάχων και ασθενών στο νοσοκομείο να αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη.
Ως αποτέλεσμα των σφοδρών βομβαρδισμών, ξέσπασαν φωτιές, καίγοντας τουλάχιστον 30 σκηνές και πολίτες που είχαν καταφύγει σε αυτές.
Οι φλόγες επεκτείνονταν προς το ίδιο το νοσοκομείο, καθώς τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας προσπαθούσαν να τις θέσουν υπό έλεγχο.
Σχολιάζοντας τη φρικαλεότητα των ισραηλινών επιθέσεων, ο Philippe Lazzarini, Γενικός Επίτροπος της UNRWA, χαρακτήρισε το γεγονός ως άλλη μια «νύχτα τρόμου» στην κεντρική Γάζα, επισημαίνοντας την καταστροφή που προκάλεσαν οι αεροπορικές επιθέσεις.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Lazzarini ανέφερε ότι μια επίθεση έπληξε την αυλή του νοσοκομείου Al-Aqsa, όπου άνθρωποι είχαν καταφύγει, προκαλώντας φωτιά στις σκηνές.
Την ίδια στιγμή, ένα σχολείο της UNRWA στην ίδια περιοχή επλήγη επίσης, με αποτέλεσμα τον θάνατο 20 ανθρώπων. Το σχολείο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, η οποία ακυρώθηκε λόγω των εκτεταμένων ζημιών.
«Η Γάζα είναι μια ατέρμονη κόλαση», δήλωσε ο Lazzarini, τονίζοντας ότι τέτοιες συνθήκες δεν πρέπει να γίνουν κανονικότητα, ενώ υπογράμισε την ανάγκη «να επικρατήσει η ανθρωπιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης