Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευθεία αμερικανική παρέμβαση στον Λίβανο - Η CIA κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία ανώτατου διοικητή της Hezbollah

Ευθεία αμερικανική παρέμβαση στον Λίβανο - Η CIA κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία ανώτατου διοικητή της Hezbollah
Ενεπλάκη η CIA στη δολοφονία του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Hezbollah Wafiq Safa;
Σύμφωνα με δημοσίευμα της -προσκείμενης στη Hezbollah- εφημερίδας Al Akhbar που αναμεταδίδουν μάλιστα, τα ίδια τα ΜΜΕ του Ισραήλ, αυτό φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο.
Ειδικότερα, ο Ibrahim al Amin, αρχισυντάκτης της εφημερίδας, δημοσίευσε τη Δευτέρα άρθρο με τίτλο: «Η Αμερική μπαίνει στον πόλεμο – Αξιωματικοί εντάσσονται στον σταθμό της Βηρυτού για να αποδυναμώσουν τη Hezbollah από μέσα».
Όπως τόνισε ο συντάκτης, επικαλούμενος αξιωματούχους της λιβανέζικης κυβέρνησης, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, ξεκίνησαν καθημερινές συνομιλίες με ομολόγους τους από τον Λίβανο για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη Hezbollah.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια ομάδα της CIA έφτασε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού και κατευθύνθηκε με κονβόι ένοπλων οχημάτων στην αμερικανική πρεσβεία, για να καταλήξει στον εκεί σταθμό της CIA.
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Hezbollah είχε αναθέσει στον Safa, ο οποίος είχε τον ρόλο του συνδέσμου με τον Λιβανέζικο Στρατό, να βρίσκεται σε επαφή με ορισμένους από τους αξιωματούχους , παρόλο που η οργάνωση γνώριζε ότι ίσως ήταν εκτεθειμένος...
Το Ισραήλ τον δολοφόνησε κατά τη διάρκεια ενός σφοδρού βομβαρδισμού στη Βηρυτό νωρίτερα αυτόν τον μήνα. 
Κατά την πρώτη της αντίδραση η Hezbollah διέψευσε τον θάνατο του ανώτατου διοικητή της, ωστόσο εκ των υστέρων αποδέχηκε την εξόντωση του Safa.
Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι η υποψία της Hezbollah για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο αυξήθηκε μετά τον στοχευμένο θάνατο του Safa από το Ισραήλ, εκτιμώντας πια η αμερικανική μυστική υπηρεσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δολοφονία του.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν τις ισραηλινές δολοφονίες μη στρατιωτικών ηγετών της Hezbollah για να μειώσουν την επιρροή της στην πολιτική του Λιβάνου», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης