Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόκκινος συναγερμός - Επίθεση με drones από τη Νότια προς τη Βόρεια Κορέα - Σφοδρή αντίδραση από Zakharova

Κόκκινος συναγερμός - Επίθεση με drones από τη Νότια προς τη Βόρεια Κορέα - Σφοδρή αντίδραση από Zakharova
Σύμφωνα με την Zakharova, οι αρχές της Νότιας Κορέας πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις της Πιονγκγιάνγκ
Η Ρωσία θεωρεί τις επιθέσεις με drones της Νότιας Κορέας κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ως σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας και ως ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις της Πιονγκ Γιανγκ, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Τέτοιες ενέργειες από τη Σεούλ δεν μπορούν να θεωρηθούν τίποτα λιγότερο από μια κατάφωρη προσβολή της κυριαρχίας της DPRK, καθώς και παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις με στόχο την καταστροφή του νόμιμου κρατικοπολιτικού συστήματος ενός ανεξάρτητου κράτους και την αφαίρεση του δικαιώματός του για ανεξάρτητη ανάπτυξη», τόνισε.
Σύμφωνα με την Zakharova, οι αρχές της Νότιας Κορέας πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις της Πιονγκγιάνγκ και να σταματήσουν να κλιμακώνουν την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο.
Η διπλωμάτισσα σημείωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να διαδραματίζει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κορεατική χερσόνησο, προς το συμφέρον της αποτροπής επικίνδυνων εξελίξεων και της επιστροφής της εν γένει κατάστασης σε μια θετική πορεία, βασιζόμενη επίσης στη Συνθήκη Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Συνεργασίας με την DPRK.
Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα KP.RU, στις 13 Οκτωβρίου, η αδελφή του ηγέτη της DPRK, Kim Yo-jong, απείλησε τη Νότια Κορέα με τραγικές συνέπειες για τις πτήσεις drones πάνω από τη Βόρεια Κορέα.
Σημείωσε ότι εάν ένα νοτιοκορεάτικο drone βρεθεί ξανά στον εναέριο χώρο της Πιονγκγιάνγκ, αυτό θα προκαλέσει τρομερές συνέπειες.
Προσωπικά, δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.
Με τη σειρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας τόνισε ότι αν ένα UAV διεισδύσει ξανά στην επικράτεια της, θα απαντήσει άμεσα και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας... για να μείνουν στρατιωτικά στην περιοχή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα η κυβέρνηση του Joe Biden, συνεχίζει με δόλο την πρόκληση εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, με σκοπό να συνεχίσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή και να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, εκτιμά ο γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ Brian Berletic.
Όπως μετέδωσε την Κυριακή 13/10 μετέδωσε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA), το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Βόρειας Κορέας διέταξε το πυροβολικό κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα να προετοιμαστεί πλήρως για να ανοίξει πυρ.
Στην περιοχή μεταφέρθηκαν οκτώ ταξιαρχίες πυροβολικού πλήρως οπλισμένες σε επίπεδο ετοιμότητας εν καιρώ πολέμου και σε κατάσταση ετοιμότητας βολής, με το KCNA να αναφέρει ότι ο στρατός της Βόρειας Κορέας ετοιμάζεται επίσης για μια πιθανή κλιμάκωση με τη Νότια Κορέα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ζήτησε την Παρασκευή 10/10 από τη Σεούλ να σταματήσει να στέλνει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα προς τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Νότιας Κορέας πέρασαν στη Βόρεια Κορέα τρεις φορές τον Οκτώβριο για να σκορπίσουν προπαγανδιστικά φυλλάδια.
Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε ότι ο στρατός της θα θέσει «όλα τα επιθετικά όπλα» σε επιφυλακή για να «εξαφανίσει τη στρατιωτική υποδομή της Νότιας Κορέας.

Η παραπάνω πολεμική ρητορική μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Σεούλ είναι το αποτέλεσμα «μιας ακόμη πρόκλησης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ με στόχο την κλιμάκωση των εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο», δήλωσε στο Sputnik ο Brian Berletic, κάνοντας λόγο για ένα «τέχνασμα», μία «μια δικαιολογία για τη μακροχρόνια στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη χερσόνησο όχι απλά για να απειλεί συνεχώς την ειρήνη εκεί, αλλά και για να επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να συνεχίσει να απειλεί την κοντινή Κίνα».
«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που φέρονται να πετούν φυλλάδια προπαγάνδας πάνω από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας είναι η συνέχεια ενός έργου που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ που ονομάζεται "thumb drives for free"» που διεξάγεται από το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Νωρίτερα φέτος, το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες για φυσική διάδοση της προπαγάνδας χρησιμοποιώντας μπαλόνια πάνω από το έδαφος της Βόρειας Κορέας. Η χρήση drones που έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και μπορούν να εκτελούν προπαγάνδα με μεγαλύτερη ακρίβεια θα ήταν το επόμενο λογικό βήμα σε αυτήν την εκστρατεία ανατροπής που υποστηρίζεται από την αμερικανική κυβέρνηση», δήλωσε ο γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ.
Οι αυξανόμενες εντάσεις δείχνουν «πώς οι ΗΠΑ οδηγούν μερικές από τις πιο επικίνδυνες εντάσεις και πιθανές συγκρούσεις στη Γη – όχι μόνο στην Ουκρανία και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Ανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κορεατικής Χερσονήσου», υπογράμμισε.

Ο αναλυτής υπενθύμισε την υστερική αντίδραση της Ουάσιγκτον στο «καλοήθης κινεζικό μετεωρολογικό αερόστατο» που πέταξε πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2023, όταν μαχητικά αεροσκάφη προσπάθησαν να το καταρρίψουν και η συγκρουσιακή ρητορική στόχευε στο «να δικαιολογήσει μια πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Κίνα».
«Έχοντας αυτό κατά νου, η αντίδραση της Βόρειας Κορέας φαίνεται να ταιριάζει στους "κανόνες" που έχουν καθιερώσει οι ίδιες οι ΗΠΑ», τόνισε ο Brian Berletic.
Η Πιονγκγιάνγκ, παρά τη ρητορική της, αξίζει επαίνους που επέδειξε «άπειρη αυτοσυγκράτηση ως απάντηση στις προκλήσεις των ΗΠΑ, που στόχοέχουν την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας», είπε ο αναλυτής.
«Είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να διατηρήσει αυτό το μοτίβο να διαμαρτύρεται έντονα ενώ επιδεικνύει στρατιωτική αυτοσυγκράτηση και ελπίζουμε να ενισχύσει την ασφάλεια για να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη παραβίαση του εναέριου χώρου της που ενθαρρύνει η Ουάσιγκτον», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης