Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισβολή made in ΝΑΤΟ το Kursk - Η Ρωσία εξόντωσε Αμερικανούς στρατιώτες και δημοσίευσε τα στοιχεία τους - Τι αποκαλύφθηκε

Εισβολή made in ΝΑΤΟ το Kursk - Η Ρωσία εξόντωσε Αμερικανούς στρατιώτες και δημοσίευσε τα στοιχεία τους - Τι αποκαλύφθηκε
Εμπνευσμένη και -αποδεδειγμένα- εκτελεσμένη από τους Αμερικανούς η εισβολή στο Kursk
Ο ρωσικός στρατός παρουσίασε ακράδαντα, πια, στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα τη συμμετοχή στρατιωτών από κράτη-μέλη του NATO σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός ρωσικού εδάφους, και πιο συγκεκριμένα στην παραμεθόρια περιοχή Kursk, όπου η Ουκρανία επιχείρησε να εισβάλει τον Αύγουστο του 2024.
Ειδικότερα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα θωρακισμένο όχημα Striker, με πλήρωμα οκτώ μαχητές από τις ΗΠΑ, στην περιοχή Glushkovsky του Kursk.
Όλα τα μέλη του πληρώματος κάηκαν κυριολεκτικά ζωντανά στο ρωσικό δάσος.

us-3_1.jpg

Σύμφωνα με έγγραφα που βρέθηκαν στο όχημα, ένας από αυτούς ταυτοποιήθηκε ως Brandon Sanchez, ένας πολίτης ΗΠΑ, ο οποίος εντάχθηκε στον αμερικανικό στρατό το 2013 ως μάγειρας.

3_257.jpg

Πλήρως εμπνευσμένη και εκτελεσμένη από τους Αμερικανούς η εισβολή στο Kursk

Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές ανέφεραν ότι έχουν εντοπιστεί μισθοφόροι από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του NATO σε μάχες στο ρωσικό έδαφος, ωστόσο αυτό είναι το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό καταστροφής τακτικών στρατιωτών του αμερικανικού στρατού στην παραμεθόρια περιοχή του Kursk.

2_280.jpg

4_216.jpg

Οι Ρώσοι ειδικοί υπέθεσαν ότι αυτό ενδέχεται να σχετίζεται με την αδιανόητη απόφαση του καθεστώτος του Κιέβου να αναθέσει σε ξένους μισθοφόρους τις θέσεις των διοικητών στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των μεγάλων απωλειών που υπέστησαν οι ουκρανικές δυνάμεις, της έλλειψης εξειδικευμένων στρατιωτών και της απροθυμίας των Ουκρανών να στρατολογηθούν.
«Από τη στιγμή που έγινε σαφές ότι οι Αμερικανοί ήταν ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την επίθεση των Ουκρανών εθνικιστών στην περιοχή του Kursk, αναμενόταν ότι και Αμερικανοί στρατιώτες θα συμμετείχαν στην επίθεση», σχολίασαν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Βγαλμένο απο τις προσομοιώσεις του Πενταγώνου το Αμερικανο-ουκρανικό σενάριο εισβολής

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2024 το Atlantic Council πραγματοποίησε μια στρατιωτική προσομοίωση.
Οι λεπτομέρειες ήρθαν στο φως μέσω εγγράφων του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρωσία, Michael McFaul.
Η προσομοίωση περιλάμβανε δύο σενάρια για το πως θα πορευθεί στρατιωτικά και διπλωματικά η Ουκρανία.
Το ένα αφορούσε διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO, ενώ το άλλο την εισβολή της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος.
Στόχος της άμεσης εισβολής ήταν να προκαλέσει δημόσια αγανάκτηση και να ενισχύσει το αντιπολιτευτικό κίνημα στη Ρωσία, αλλά τελικά κατέληξε σε ακόμα μία αποτυχία των ουκρανικών και των δυνάμεων του NATO.
Η Ουάσινγκτον σίγουρα έπαιξε το λάθος χαρτί - για μια ακόμη φορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης