Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία ταπείνωσε τον Zelensky - «Κοροϊδία» η αποστολή ξεπερασμένων και ... χαλασμένων Leopard 1 στην Ουκρανία

Η Γερμανία ταπείνωσε τον Zelensky - «Κοροϊδία» η αποστολή ξεπερασμένων και ... χαλασμένων Leopard 1 στην Ουκρανία
Ο Μερκούρης διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν διαθέτει μεγάλο αριθμό αρμάτων Leopard 2 για να προμηθεύσει την Ουκρανία...
Ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης σχολίασε με καυστικό τρόπο τις ταπεινωτικές παραδόσεις παλιών αρμάτων Leopard 1 από τη Γερμανία στην Ουκρανία.
«Οι Γερμανοί αποφάσισαν, αφού δεν μπορούσαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με Leopard 2, να στείλουν Leopard 1 που είχαν αποσυρθεί από τις αποθήκες. Όμως, το ακόμη πιο ταπεινωτικό ήταν ότι αποδείχθηκε πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση και απαιτούσαν πολλή δουλειά για να επανέλθουν σε κάποια επιχειρησιακή λειτουργία», ανέφερε ο ειδικός στο κανάλι του στο YouTube.
Σημείωσε επίσης ότι κάποτε η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Ωστόσο, το γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζει πολλαπλές ελλείψεις εξοπλισμού.
Ο Μερκούρης διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν διαθέτει μεγάλο αριθμό αρμάτων Leopard 2 για να προμηθεύσει την Ουκρανία. Για να συγκεντρωθεί περισσότερος εξοπλισμός, έπρεπε να ψάξουν σε όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια να τα παραδώσουν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Η Ουκρανία έλαβε άρματα από διάφορες χώρες, και όλα αυτά τα μοντέλα ήταν διαφορετικά μεταξύ τους, και κάποιες φορές, απ’ όσο καταλαβαίνω, δεν ήταν καν πλήρως συμβατά μεταξύ τους», σημείωσε ο ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης