Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία επιστρατεύει... μοντέλα για να προσελκύσει νεοσύλλεκτους

Η Ουκρανία επιστρατεύει... μοντέλα για να προσελκύσει νεοσύλλεκτους
Πρωτότυπος τρόπος για να πειστούν οι στρατιώτες να πολεμήσουν
Ένα μοντέλο με σκισμένο σορτς και κόκκινες γόβες εμφανίζεται στην καμπάνια της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου της Ουκρανίας, με τον στρατό της χώρας να προσπαθεί με αυτή την πρωτότυπη διαφήμιση να προσελκύσει νεοσύλλεκτους για τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Η συγκεκριμένη Ταξιαρχία είναι γνωστή για τις καινοτόμες ιδέες που έχει σε αυτόν τον πόλεμο και στον τρόπο που έχει για να πείσει εθελοντές να καταταγούν στον στρατό.
«Πρέπει να προβάλλουμε την ιδέα ότι είναι καλό να είσαι στον στρατό. Αυτή είναι μια σύγχρονη σύγκρουση που απαιτεί σύγχρονες μεθόδους προσέγγισης», δήλωσε η επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας, Χριστίνα Μπονταρένκο.


Αν και η πρώτη καμπάνια ήταν η επιτυχής, η δεύτερη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με κάποιους να τη χαρακτηρίζουν ως «υπερβολική».
Όπως σχολιάζει η Washington Post, ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο διστακτικός και οι στρατιωτικές μονάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν στρατιώτες που θα πειστούν να καταταγούν.



Ξεμένει από στρατιώτες η Ουκρανία και προωθεί την… γυναικεία παρουσία στον πόλεμο με συμμετοχή σε πρόγραμμα του ΝΑΤΟ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Changemakers» προωθεί την εφαρμογή των αρχών της ισότητας των φύλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και την ανταλλαγή εμπειριών με τους εταίρους του ΝΑΤΟ.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας συμμετείχαν σε διεθνή εκδήλωση στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε το θέμα της ένταξης των γυναικών στον στρατιωτικό χώρο.
Οι «Changemakers» συγκέντρωσαν Ουκρανούς και ξένους ειδικούς, συμβούλους για θέματα φύλου, πολιτικούς και επαγγελματίες στον τομέα της ανθρωπιστικής ασφάλειας.

photo_2024-02-01_18-24-34-1024x682.jpg

Εργάστηκαν για τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων στον τομέα της ένταξης των φύλων, που θα ευθυγραμμίσει τις πολιτικές και τις πρακτικές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «Γυναίκες, Ειρήνη, Ασφάλεια».
Βεβαίως συμφέρει και η ένταξη γυναικών στον Ουκρανικό στρατό, καθώς δεν είναι και λίγες οι φωνές που τονίζουν ότι ο Zelensky έχει ξεμείνει από στρατιώτες στο μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης