Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov στην Κίνα – Εντατικοποιείται η συνεργασία, μεγάλη ναυτική άσκηση κοντά στην Ταϊβάν

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov στην Κίνα – Εντατικοποιείται η συνεργασία, μεγάλη ναυτική άσκηση κοντά στην Ταϊβάν
Ο Andrei Belousov συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Κίνας Dong Jun
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Andrei Belousov, έφτασε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για επίσημη επίσκεψη στις 14 Οκτωβρίου, τονίζοντας τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στο πλαίσιο διμερών ναυτικών ασκήσεων στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο Andrei Belousov συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Κίνας Dong Jun στο Πεκίνο στις 14 Αυγούστου και συζήτησαν τον ρόλο της διμερούς συνεργασίας για την ενίσχυση των αντίστοιχων αμυντικών δυνατοτήτων κάθε κράτους και τη διατήρηση της παγκόσμιας ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας.
Ο Dong Jun τόνισε ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν κοινή επιθυμία να αναπτύξουν στρατιωτική συνεργασία και να ανοίξουν νέους δρόμους για κοινή αμυντική συνεργασία.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) δημοσίευσε συγκεκριμένα πλάνα στις 14 Οκτωβρίου από τις συνεχιζόμενες κοινές ανθυποβρυχιακές ασκήσεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού Ρωσίας-Κίνας (PLA) στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και ισχυρίστηκε ότι Ρωσία και Κινεζικά πλοία πραγματοποιούν κοινή περιπολία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Τέτοιες κοινές ναυτικές ασκήσεις είναι εκδηλώσεις της εντατικοποιημένης αμυντικής συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας, καθώς κάθε μέρος μπορεί να πάρει πολύτιμα μαθήματα το ένα από το άλλο κατά τη διάρκεια συνδυασμένων ασκήσεων, βελτιώνοντας τη διαλειτουργικότητα και δυνητικά διαμορφώνοντας το στρατιωτικό δόγμα στο μέλλον.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εμπειρία στην απόκρουση επιδρομών ουκρανικών αυτόνομων ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον ρωσικών ναυτικών και λιμενικών υποδομών και η Κίνα μπορεί να ελπίζει να απορροφήσει μερικά από αυτά τα μαθήματα στον σχεδιασμό των πιθανών μελλοντικών ενεργειών της Κίνας κατά της Ταϊβάν.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν προειδοποίησε ότι η Κίνα ξεκίνησε «μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις» περικυκλώνοντας την Ταϊβάν με πολεμικά πλοία στις 14 Οκτωβρίου, οι οποίες αλληλεπικαλύπτονταν με την επίσκεψη του Andrei Belousov

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης