Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κοκορομαχίες» στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας – Η Πιονγκγιάνγκ ανατινάζει δρόμους, η Σεούλ στέλνει προειδοποιητικές βολές

«Κοκορομαχίες» στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας – Η Πιονγκγιάνγκ ανατινάζει δρόμους, η Σεούλ στέλνει προειδοποιητικές βολές
Ο Βορράς έχει ήδη εγκαταστήσει νάρκες και φράγματα κατά μήκος των συνόρων
Στα όρια ενός «ατυχήματος» που μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο γενικευμένη σύρραξη βρίσκονται η Βόρεια και η Νότια Κορέα τις τελευταίες ημέρες.
Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τμήματα διακορεατικών δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών στην πλευρά της στα βαριά οχυρωμένα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας σήμερα 15 Οκτωβρίου 2024, εντείνοντας την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Περίπου το μεσημέρι, ορισμένα βόρεια τμήματα των δρόμων και των σιδηροδρομικών γραμμών που συνδέονται με τον Νότο ανατινάχτηκαν, ανέφερε ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου.
Σε απάντηση, ο στρατός της Νότιας Κορέας εξαπέλυσε προειδοποιητικές βολές νότια της στρατιωτικής οριοθέτησης που χωρίζει τους γείτονες, αν και οι εκρήξεις δεν προκάλεσαν καμία ζημιά στην πλευρά των συνόρων της Σεούλ, ανέφερε.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν αφού η Πιονγκγιάνγκ δεσμεύτηκε την περασμένη εβδομάδα να αποκόψει τελείως τους ενδοκορεατικούς δρόμους και τους σιδηροδρόμους και να οχυρώσει περαιτέρω τις περιοχές στην πλευρά της στα σύνορά της.

Οι ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ

Ο Βορράς έχει ήδη εγκαταστήσει νάρκες και φράγματα κατά μήκος των συνόρων και εθεάθη τη Δευτέρα να κάνει πρόσθετη δουλειά με βαρύ εξοπλισμό, δήλωσε η JCS της Νότιας Κορέας.
Ο Νότος είχε αυξήσει την επιτήρηση και την ετοιμότητα μετά το συμβάν, ανέφερε.
Οι δύο Κορεές εξακολουθούν να βρίσκονται τεχνικά σε πόλεμο αφού ο πόλεμος τους το 1950-53 έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης.
Οι διασυνοριακές σχέσεις είναι απομεινάρια περιόδων προσέγγισης μεταξύ των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της συνόδου κορυφής μεταξύ των ηγετών το 2018, όταν δήλωσαν ότι δεν θα υπήρχε άλλος πόλεμος και είχε ανοίξει μια νέα εποχή ειρήνης.
Περίπου 180 δισεκατομμύρια γουόν (132 εκατομμύρια δολάρια) από χρήματα των φορολογουμένων δαπανήθηκαν από τη Νότια Κορέα για την ανοικοδόμηση του διακορεατικού δρόμου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Υπήρξε κλιμακούμενος λεκτικός πόλεμος μεταξύ των Κορέων, αφού ο Βορράς κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι έστειλε drones πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας Πιονγκγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης