Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όνειρα… ΝΑΤΟ: Η νέα διοίκηση στο Wiesbaden… θα κάνει τη διαφορά στην Ουκρανία

Όνειρα… ΝΑΤΟ: Η νέα διοίκηση στο Wiesbaden… θα κάνει τη διαφορά στην Ουκρανία
Όλες οι εξουσίες της Ουάσινγκτον, η οποία ήταν αυτή που συντόνιζε την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία μέσω της μορφής Ramstein, θα μεταφερθούν στη νέα διοίκηση
Η νέα διοίκηση του ΝΑΤΟ στο Wiesbaden της Γερμανίας, η οποία θα αναλάβει τις ευθύνες των ΗΠΑ για τον συντονισμό των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, θα «φέρει αλλαγές» στο πεδίο της μάχης και θα κάνει τη διαφορά υποστήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Mark Rutte.
«Μιλώντας σε στρατιωτικό προσωπικό, ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε τη σημασία του έργου τους για την προετοιμασία των δραστηριοτήτων των 700 αξιωματικών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι θα εδρεύουν στο Wiesbaden και κέντρα logistics στην ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας.
Είπε ότι αυτή η νέα διοίκηση θα κάνει τη διαφορά στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία και θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της ασφάλειας του ΝΑΤΟ» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΝΑΤΟ με αφορμή την επίσκεψη του Rutte στο Wiesbaden.
Υπενθυμίζεται πως η νέα έδρα του ΝΑΤΟ στο Wiesbaden δημιουργείται με απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Ιούλιο και θα φέρει την ονομασία «Διοίκηση Βοήθειας και Εκπαίδευσης Ασφαλείας του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία» (NSATU).
Όλες οι εξουσίες της Ουάσινγκτον, η οποία ήταν αυτή που συντόνιζε την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία μέσω της μορφής Ramstein, θα μεταφερθούν στη νέα διοίκηση.
Επιπλέον, βάσει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, οι στρατιωτικές προμήθειες στο Κίεβο δεν θα είναι πλέον εθελοντικές αλλά θα είναι υποχρεωτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης