Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Άλμα 45% στα 3 δισ. δολ. για τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου 2024

Goldman Sachs: Άλμα 45% στα 3 δισ. δολ. για τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου 2024
Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 12% στα 3 δισ. δολάρια
Άλμα 45% στα 3 δισ. δολάρια σημείωσαν τα κέρδη της Goldman Sachs στο γ' τρίμηνο 2024, ενισχυμένα από τη δραστηριότητα διαπραγμάτευσης μετοχών, ακόμη και όταν η επενδυτική τράπεζα δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα από την υποχώρησή της από τη λιανική τραπεζική.
Τα καθαρά κέρδη της Goldman αυξήθηκαν σε σύγκριση με 2,1 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για περίπου 2,5 δισ. δολάρια.

Έσοδα από trading

Στο καλύτερο τρίμηνο για τη δραστηριότητα διαπραγμάτευσης μετοχών της Goldman Sachs από τις αρχές του 2021, τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών έφτασαν τα 3,5 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 18% και αψηφώντας τις προσδοκίες ότι θα παρέμεναν περίπου στα ίδια επίπεδα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 12% στα 3 δισ. δολάρια.
Τα συνολικά έσοδα από τις συναλλαγές αυξήθηκαν κατά περίπου 2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, παρά την προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου David Solomon τον περασμένο μήνα ότι τα έσοδα από τις συναλλαγές ενδέχεται να μειωθούν κατά σχεδόν 10%, κυρίως λόγω της υποτονικής δραστηριότητας στον τομέα του σταθερού εισοδήματος.
Η μετοχή της Goldman σημείωσε άνοδο άνω του 2% προσυνεδριακά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης