Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόκκινος συναγερμός σε Ισραήλ και IDF μετά το πλήγμα με drones από τη Hezbollah - Τεστάρει το Iron Dome

Κόκκινος συναγερμός σε Ισραήλ και IDF μετά το πλήγμα με drones από τη Hezbollah - Τεστάρει το Iron Dome
Η Hezbollah εκτοξεύει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βόρειο Ισραήλ εδώ και μήνες
Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Hezbollah σε ισραηλινή βάση το Σαββατοκύριακο, η οποία σκότωσε τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε περισσότερους από 60, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις IDF, σύμφωνα με ανάλυση του SkyNews.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατάφερε να αποφύγει τα εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ, να πετάξει 35 μίλια νότια των λιβανικών συνόρων και να προσκρούσει σε μια τραπεζαρία γεμάτη στρατιώτες που έτρωγαν.
Η Hezbollah ισχυρίζεται ότι στόχευε τη βάση, κάτι που είναι εύλογο, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν ήταν εσκεμμένο ή καθαρή τύχη ότι χτύπησαν επιτυχώς μια γεμάτη αίθουσα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Οι επισκέψεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού του επιτελείου των IDF μέσα σε λίγες ώρες η μία μετά την άλλη είναι μια ένδειξη του πόσο σοβαρά λαμβάνεται υπόψη αυτό το περιστατικό.
Η Hezbollah εκτοξεύει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βόρειο Ισραήλ εδώ και μήνες.
Η τακτική αυτή δεν είναι καινούργια και έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από άλλες ομάδες στο Ιράκ, τη Συρία και τους Houthi στην Υεμένη, οι οποίοι σκότωσαν ένα άτομο όταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξερράγη σε διαμέρισμα του Τελ Αβίβ τον Ιούλιο.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν αργά (σε σύγκριση με τους πυραύλους), σε χαμηλότερο ύψος, με μικρότερη υπογραφή ραντάρ και σε λιγότερο προβλέψιμη τροχιά. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται για να κάνουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να καταρριφθούν.
Μπορούν επίσης να συγχέονται με πτηνά.

Τι δείχνει η επίθεση της Κυριακής

Εάν οι εκτοξεύσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών συνδυάζονται με μεγάλο καταιγισμό πυραύλων, όπως συνέβη το βράδυ της Κυριακής, μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, απόσπαση της προσοχής ή υπερφόρτωση του αμυντικού συστήματος Iron Dome.
Η επίθεση της Κυριακής δείχνει ότι η Hezbollah δοκιμάζει το Iron Dome και τελειοποιεί τις τακτικές της καθώς εξελίσσεται ο πόλεμος.
Το χαμηλό κόστος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι επίσης ελκυστικό για τους στρατούς και τις ομάδες όπως η Hezbollah, οι οποίες μπορούν να εκτοξεύουν σμήνη σε στόχους για μια συνεχή περίοδο.
Χρειάζεται μόνο ένα για να περάσει και - όπως είδαμε την Κυριακή - η ζημιά μπορεί να είναι σημαντική.
Η μικρή απόσταση μεταξύ των εκτοξεύσεων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Hezbollah και του ισραηλινού εδάφους σημαίνει ότι οι χρόνοι αντίδρασης πρέπει να είναι γρήγοροι, και η σχετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή του Ισραήλ σημαίνει ότι υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να πέσουν θραύσματα σε μη στρατιωτικές περιοχές από μια επιτυχή αναχαίτιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης