Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία ακυρώνει διάλογο με τη Γεωργία - «Μια τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί εδώ και 10 χρόνια»

Η Βρετανία ακυρώνει διάλογο με τη Γεωργία - «Μια τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί εδώ και 10 χρόνια»
Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Γεωργία Gareth Ward, ανακοίνωσε την απόφαση του Λονδίνου να παγώσει τον ετήσιο διάλογο υψηλού επιπέδου Wardrob, που παραδοσιακά διεξάγεται σε υπουργικό επίπεδο
Η Βρετανία ανέστειλε τον διάλογο με τη Γεωργία και ακύρωσε τις προγραμματισμένες αμυντικές συνομιλίες σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου την τελευταία δεκαετία.
Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Γεωργία Gareth Ward, ανακοίνωσε την απόφαση του Λονδίνου να «παγώσει» τον ετήσιο διάλογο υψηλού επιπέδου Wardrob, που παραδοσιακά διεξάγεται σε υπουργικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.
"Αυτή είναι η πρώτη φορά από την καθιέρωση του σχήματος διαλόγου. Αναγκαστήκαμε να το παγώσουμε. Μια τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί εδώ και δέκα χρόνια", είπε ο Ward.
Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο ακύρωσε τις προγραμματισμένες συνομιλίες μεταξύ των αμυντικών επιτελείων των δύο χωρών και ανέστειλε την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος κυβερνοασφάλειας.
Ο πρέσβης σημείωσε ότι τα μέτρα προκλήθηκαν από τις ενέργειες των γεωργιανών αρχών, αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που είχε λάβει η Τιφλίδα που οδήγησαν στο πάγωμα των διμερών αμυντικών σχέσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης