Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: «Βουτιά» στις πετρελαϊκές μετοχές και διάλειμμα από τα ιστορικά υψηλά

Wall Street: «Βουτιά» στις πετρελαϊκές μετοχές και διάλειμμα από τα ιστορικά υψηλά
Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα αποτελέσματα των εισηγμένων για το γ' τρίμηνο
(Διαρκές upd) Με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται μετά τα απανωτά ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street, καθώς οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών καταγράφουν σημαντική πτώση και συμπαρασύρουν καθοδικά τους χρηματιστηριακούς δείκτες.
Ενδεικτικά, εν μέσω νέας κατάρρευσης στις τιμές πετρελαίου, οι μετοχές των ενεργειακών κολοσσών Exxon Mobil και Chevron (η συνολική κεφαλαιοποίηση των δύο εταιρειών ανέρχεται σε 800 δισ.δολάρια) υποχωρούν 3% και 2% αντίστοιχα, ενώ πτωτικά κινούνται και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.
Απώλειες 1,5% καταγράφει και η Nvidia, η οποία είναι μεταξύ των εταιρειών (3,4 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίηση) που συμπαρασύρει όλη τη Wall Street.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα αποτελέσματα των εισηγμένων για το γ' τρίμηνο 2024, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση μεγεθών. 

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα για το γ' τρίμηνο 2024 που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα 15/10:
- Τα κέρδη της Citigroup υποχώρησαν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο, στα 3,2 δισ. δολάρια, καθώς η αναζωογόνηση της επενδυτικής τραπεζικής συνέβαλε στην αντιστάθμιση των αυξανόμενων ζημιών από δάνεια. Συγκεκριμένα, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους - ή 4% εξαιρουμένου ενός εφάπαξ κέρδους 200 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο από την πώληση της καταναλωτικής επιχείρησης της Citi στην Ταϊβάν.
- Άλμα 45% στα 3 δισ. δολάρια σημείωσαν τα κέρδη της Goldman Sachs στο γ' τρίμηνο 2024, ενισχυμένα από τη δραστηριότητα διαπραγμάτευσης μετοχών, ακόμη και όταν η επενδυτική τράπεζα δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα από την υποχώρησή της από τη λιανική τραπεζική.
Τα καθαρά κέρδη της Goldman αυξήθηκαν σε σύγκριση με 2,1 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για περίπου 2,5 δισ. δολάρια.
- Τα κέρδη και τα έσοδα της Bank of America για το γ' τρίμηνο του 2024 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χάρη σε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο trading.
Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 6,9 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για  σεντς ανά μετοχή, λόγω των υψηλότερων προβλέψεων για ζημίες από δάνεια και της αύξησης των εξόδων. Τα έσοδα αυξήθηκαν λιγότερο από 1% στα 25,49 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 25,3 δισ. καθώς τα κέρδη στα έσοδα από συναλλαγές και τις αμοιβές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και επενδυτικής τραπεζικής αντιστάθμισαν τη μείωση των καθαρών εσόδων από τόκους.
Η JPMorgan Chase και η Wells Fargo ανακοίνωσαν την Παρασκευή κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με τη βοήθεια των δραστηριοτήτων τους στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.
Η Goldman Sachs και η Citigroup αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν αποτελέσματα την Τρίτη, ενώ η Morgan Stanley θα ανακοινώσει τα κέρδη της την Τετάρτη.
- Η Johnson & Johnson κέρδισε 2,69 δισ. δολάρια το γ' τρίμηνο 2024, σημειώνοντας πτώση 9% σε σχέση με το 2023 αλλά ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο τριμηνιαίος τζίρος ανήλθε στα 22,5 δισ. δολάρια, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 22,16 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,2%, ο S&P 500 1,1% και ο Nasdaq 1,2%.

Οι τρεις δείκτες στις 18:01 (άνοιγμα στις 16:30 ώρα Ελλάδος):

Καταγραφή_352.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης