Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα εντοπίστηκαν στο Σουδάν – Στην πρώτη γραμμή των μαχών η Wagner

Ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα εντοπίστηκαν στο Σουδάν – Στην πρώτη γραμμή των μαχών η Wagner

Στις μάχες για την πρωτεύουσα Χαρτούμ, οι κυβερνητικές δυνάμεις, κατά την εκκαθάριση της περιοχής Al-Lamap, χτύπησαν μονάδες των "Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης"

Ο σουδανικός στρατός κατέστρεψε ένα σπάνιο ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα "Federal-M" που χρησιμοποιούνταν από τοπικούς αντάρτες της ομάδας Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από κατοίκους της περιοχής στο δίκτυο.
Στις μάχες για την πρωτεύουσα Χαρτούμ, οι κυβερνητικές δυνάμεις, κατά την εκκαθάριση της περιοχής Al-Lamap, χτύπησαν μονάδες των "Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης" και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό τους, ειδικότερα, ένα τεθωρακισμένο αυτοκίνητο "Federal-M".

GZ15iT3WAAcPjMI-1024x768.jpg

Το όχημα υπέστη σοβαρές ζημιές, αφού δέχθηκε χτύπημα παρόμοιο με την πρόσκρουση αντιαρματικής χειροβομβίδας στο θωρακισμένο τζάμι της πόρτας στην αριστερή πλευρά.
Κρίνοντας από τις πολυάριθμες τρύπες από τις σφαίρες και τις ανοιχτές πολεμίστρες, το πλήρωμα του οχήματος μπορούσε να απαντήσει στα πυρά κάτω από την πανοπλία πριν εγκαταλείψει το όχημα.
Την ίδια ώρα, οι σοροί των μελών του πληρώματος δεν βρέθηκαν.
Αυτή είναι η πρώτη γνωστή εμφάνιση αυτού του τεθωρακισμένου οχήματος στη χώρα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και της ανταρτικής ομάδας Δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και μισθοφόρους της Wagner PMC.
Η μόνη αναφορά στις εξαγωγικές παραδόσεις «ομοσπονδιακών» χρονολογείται από το 2013, όπου δήλωνε η παραγωγή μιας παρτίδας μηχανών για μια από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Τώρα γίνεται φανερό ότι αυτός ο πελάτης ήταν το Σουδάν.

119438072_713851099203706_2664153053628472541_n-1024x702.jpg

Το "Federal-M" είναι ένα προστατευμένο από νάρκες θωρακισμένο όχημα που αναπτύχθηκε από την εταιρεία της Μόσχας "Institute of Special Techniques".
Έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά προσωπικού σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο ενεδρών.
Δομικά, το μηχάνημα είναι μια δομή πλαισίου που βασίζεται στο φορτηγό Ural-4320, πάνω στο οποίο είναι εγκατεστημένη μια ενιαία θωρακισμένη κάψουλα με πυθμένα σε σχήμα U, η οποία διαχέει την ενέργεια της έκρηξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης