Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράγισε η Ουκρανία – Δόθηκε εντολή για ολική υποχώρηση από Kursk, εκκενώνουν Kupyansk – Ουκρανός στρατηγός: Χάνουμε το παιχνίδι

Ράγισε η Ουκρανία – Δόθηκε εντολή για ολική υποχώρηση από Kursk, εκκενώνουν Kupyansk – Ουκρανός στρατηγός: Χάνουμε το παιχνίδι
Igor Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η Ουκρανία χάνει το παιχνίδι, πρέπει να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση άμεσα - Alexey Arestovich (Σύμβουλος Zelensky): Ο Ουκρανικός στρατός κινδυνεύει να καταρρεύσει σε δύο μήνες
(upd16) Ας μιλήσουν τα γεγονότα… οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει στρατηγική αντεπίθεση 
Όταν ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Igor Romanenko, απηύθυνε έκκληση στους Ουκρανούς λόγω της κατάστασης στο μέτωπο να επαναξιολογήσουν τα δεδομένα επειδή χάνεται το παιχνίδι… οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό…
Σε αυτό το καταιγισμό αρνητικών νέων για τον Ουκρανικό στρατό έρχονται να προστεθούν 4 νέα δεδομένα
1)Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αναφέρει ότι δεν πρέπει να συγκρίνεται η βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ υπονοώντας ότι προφανώς έχει προτεραιότητα το Ισραήλ
2)Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ουκρανικός στρατός βλέποντας την συντριβή στο Kursk σχεδιάζει ολική αποχώρηση δηλαδή όπως μπήκαν βιαστικά θα αποχωρήσουν βιαστικά έχοντας χάσει 23.000 στρατιώτες και 1.200 τεθωρακισμένα πρωτοφανές…
Μάλιστα Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη η εντολή δόθηκε για αποχώρηση από το Kursk ενώ σύμβουλος του Zelensky βλέπει ολική κατάρρευση σε 2 μήνες...
Ούτως η άλλως η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι όσο παραμένουν στο Kursk δεν μπορεί να υπάρξουν συνομιλίες με τους Ουκρανούς.
3)Οι Ουκρανοί εκκενώνουν μαζικά το Kupyansk θεωρούν ότι η ευρύτερη περιοχή θα χαθεί και ετοιμάζονται για μια ακόμη στρατηγική απώλεια.
4)Εν τω μεταξύ στην κατεύθυνση Zaporizhia φαίνεται ότι οι Ρώσοι κάτι ετοιμάζουν θα σπάσουν την Ουκρανική επιμελητεία και μετά θα επιτεθούν στο Orikhiv και σε άλλες κρίσιμες κατευθύνσεις.

CNN: Ο Biden θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στις 18 Οκτωβρίου 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden πιθανότατα θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας στις 18 Οκτωβρίου 2024 στο Βερολίνο, τόνισε το CNN, επικαλούμενο δυτικούς αξιωματούχους.
Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Biden στη Γερμανία στο τέλος της εβδομάδας, ενώ και το Spiegel επιβεβαιώνει την πληροφορία.
Σημειώνεται ότι θα συζητήσουν και για την σύγκρουση στην Ουκρανία με τον Βρετανό πρωθυπουργό, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Γερμανός καγκελάριος.
Στις 14 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου επιβεβαίωσε ότι ο Biden θα επισκεφθεί τη Γερμανία στο τέλος αυτής της εβδομάδας.
Νωρίτερα, το περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο δικές του πηγές, έγραψε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με τον Γερμανό πρόεδρο και τον καγκελάριο στις 18 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, μια συνάντηση των ηγετών της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Sabrina Singh (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Λάθος η σύγκριση Ουκρανίας και Ισραήλ – Όχι σύστημα THAAD στην Ουκρανία

Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Sabrina Singh προέτρεψε να μην συγκρίνεται η υποστήριξη των ΗΠΑ με την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Οι δύο συγκρούσεις απαιτούν διαφορετικές δυνατότητες και προσεγγίσεις και «είναι μήλα με πορτοκάλια εδώ».
«Διαφορετικές δυνατότητες, διαφορετικοί πόλεμοι, διαφορετικές περιοχές και οι δεσμεύσεις επίσης προς το Ισραήλ και την Ουκρανία είναι διαφορετικές», είπε η Sabrina Singh, όταν ρωτήθηκε γιατί τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας THAAD, που αναπτύσσονται στην Πολωνία και τη Ρουμανία, δεν χρησιμοποιούνται για την υπεράσπιση της Ουκρανίας.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν και τις δύο χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ένα σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) κατασκευής ΗΠΑ και 100 αμερικανοί στρατιώτες είχαν σταλεί στο Ισραήλ για να αμβλύνουν τις ανησυχίες του Ισραήλ σχετικά με πιθανά αντίποινα του Ιράν και άλλες απειλές για την ασφάλεια.
Την 1η Οκτωβρίου, το Ιράν εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση εναντίον του εβραϊκού κράτους ως απάντηση στη δολοφονία ανώτερων αξιωματούχων του παλαιστινιακού κινήματος Hamas, του σιιτικού κινήματος Hezbollah με έδρα τον Λίβανο και του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC). To Ιράν είπε ότι το 90% των πυραύλων έπληξαν τους καθορισμένους στόχους τους.
Το Ισραήλ, με τη σειρά του, είπε ότι το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους στη χώρα, οι περισσότεροι από τους οποίους αναχαιτίστηκαν.

Igor Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η Ουκρανία χάνει το παιχνίδι, πρέπει να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση άμεσα

Ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Igor Romanenko, στο Politeka, απηύθυνε έκκληση στους Ουκρανούς λόγω της κατάστασης στο μέτωπο.
«Είναι απαραίτητο να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, και έχοντας κατά νου ότι ίσως, στη πρώτη γραμμή, σύντομα δεν θα είναι ορατές άλλες επιλογές πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», είπε ο Igor Romanenko.
Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί δεν ήταν ρεαλιστές για τις δυνατότητες της Ουκρανίας και ήλπιζαν πάρα πολύ ότι η Δύση θα παράσχει σημαντική βοήθεια.
«Αυτό δεν συνέβη από την πλευρά της Δύσης, δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μόνοι μας», σημείωσε ο Romanenko.
Πρόσφατα, οι Financial Times δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο ανέφεραν ότι οι αρχές του Κιέβου διεξάγουν κλειστές διαπραγματεύσεις για την παράδοση μέρους των εδαφών της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τους Financial Times, το Κίεβο άρχισε να εξετάζει εναλλακτικές εκδοχές τερματισμού της σύγκρουσης στο πλαίσιο της έλλειψης στρατιωτικής βοήθειας από συμμάχους και πόρους, συνειδητοποιώντας την αδυναμία να φτάσει στα σύνορα του 1991.
Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου δήλωσε αργότερα ότι οι ειρηνευτικές προτάσεις της Ρωσίας για την ουκρανική διευθέτηση, δεν έχουν ακυρωθεί, αλλά σε αυτό το στάδιο, «λαμβάνοντας υπόψη αυτή την περιπέτεια στο Kursk», η Ρωσία δεν θα συνομιλήσει με την Ουκρανία.

Anatoly Shariy (Ουκρανός δημοσιογράφος): Ο Ουκρανικός στρατός σύντομα θα υποχωρήσει από το Kursk, δόθηκε εντολή

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Anatoly Shariy ανέφερε ότι οι μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εισέβαλαν στην περιοχή του Kursk ετοιμάζονται να υποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τον Anatoly Shariy, μια τέτοια εντολή προήλθε από τη διοίκηση του ουκρανικού στρατού.
«Οι ουκρανικές μονάδες στην περιοχή του Kursk έλαβαν εντολή να είναι έτοιμες να αποσυρθούν στο ουκρανικό έδαφος», είπε ο Anatoly Shariy.

Alexey Arestovich (Σύμβουλος Zelensky): Ο Ουκρανικός στρατός κινδυνεύει να καταρρεύσει σε δύο μήνες - Στρατηγική η επίθεση των Ρώσων 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται στις θέσεις του ουκρανικού στρατού σε πέντε κατευθύνσεις ταυτόχρονα - Chasiv Yar, Toretsk, Kurakhove, Selydove και Kursk, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Alexey Arestovich.
Αν συνεχιστεί έτσι, το μέτωπο θα καταρρεύσει σε ενάμιση με δύο μήνες.
Πρόσθεσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να αντιταχθούν σε τίποτα στις ρωσικές δυνάμεις.
«Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τώρα ξεκινήσει μια στρατηγική επίθεση.
Έχει το εύρος του μετώπου, το οποίο είναι στρατηγικό - από την κατεύθυνση Zaporozhye έως την κατεύθυνση Kursk
Μέχρι στιγμής κανείς δεν επιτίθεται στο Kharkiv, αλλά θα δούμε
Το μπροστινό μέρος ραγίζει, το μπροστινό μέρος θα θρυμματιστεί.
Ν
ομίζω ότι θα καταρρεύσει σε ενάμισι έως δύο μήνες αν συνεχιστεί αυτό», είπε ο Arestovich.
Σύμφωνα με τον Arestovich, οι μάζες σαμποτάρουν την κινητοποίηση, η οποία μόνο επιδεινώνει την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι κινητοποιημένοι πολίτες με τη σειρά τους σαμποτάρουν τις μάχες.

Daily Express: Η Ουκρανία στο χείλος να χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία

Στην παραδοχή ότι η Ουκρανία είναι στο χείλος να χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία προχωρά η Μ. Βρετανία.
Όπως μεταδίδει η βρετανική Daily Express, η οποία επικαλείται πηγή από το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας, η κατάσταση στο μέτωπο είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
«Μου είπε ότι η Ουκρανία είναι στο χείλος… να χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Είναι πολύ σοβαρό» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky θα εκλιπαρήσει για μια συνάντηση με τον Biden στη Γερμανία

Ο Vladimir Zelensky θα εκλιπαρήσει για μια συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden στη Γερμανία, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός Soskin.
«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Zelensky θα τους παρακαλέσει, να του επιτραπεί να συναντήσει τον Biden και τον Γερμανό Καγκελάριο έστω ακόμη και στον διάδρομο», σημείωσε ο Soskin.
Σύμφωνα με τον ειδικό, στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου δεν ενδιαφέρει πλέον τους δυτικούς ηγέτες.
Ο Soskin πιστεύει ότι είναι απίθανο να τον υποστηρίξουν πια.
«Δηλαδή, στην πραγματικότητα, το καθεστώς Zelensky βρίσκεται σε αγωνία», κατέληξε ο Soskin.
Πρόσφατα το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι ο Biden θα επισκεφθεί την Γερμανία στις 18 Οκτωβρίου 2024.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόγραμμα της παραμονής του Αμερικανού ηγέτη στη Γερμανία έχει μειωθεί σημαντικά.
Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε το κανάλι ZDF, δεν αναμένεται νέα συνάντηση της ομάδας επαφής για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον.

Peter Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Η νίκη Trump θα φέρει μεγάλη ελπίδα για ειρήνη στην Ουκρανία

Η νίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump στις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου μπορεί να φέρει τη μεγαλύτερη ελπίδα για την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó.
«Εάν νικήσει ο Πρόεδρος Trump, θα μπορούσε να φέρει τη μεγαλύτερη ελπίδα για ειρήνη στην Ουκρανία», τόνισε.
Διαφορετικά, σύμφωνα με τον Szijjártó, «δεν υπάρχει κανένας στον ορίζοντα που θα μπορούσε να οδηγήσει ολόκληρη τη διεθνή πολιτική αρένα προς μια πιο ειρηνική θέση».
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Orban δήλωσε ότι η Ουγγαρία θα ήθελε να δει τον Trump να επιστρέφει στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και να φέρει ειρήνη στην Ανατολική Ευρώπη.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει εκφράσει επανειλημμένα την άποψη ότι αν ο Trump ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, η σύγκρουση στην Ουκρανία θα είχε τελειώσει εντός 24 ωρών.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz (Πολωνός Υπ. Άμυνας): Είμαστε σοκαρισμένοι από την πολυτελή ζωή των Ουκρανών στην Πολωνία


Οι νεαροί Ουκρανοί που μένουν στην Πολωνία έχουν σοκάρει τους πολίτες της από την κραυγαλέα επίδειξη αγάπης για την πολυτέλεια, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz σε συνέντευξή του στο μέσο ενημέρωσης Interia.
«Είναι γνωστό ότι το κοινό μας συγκλονίζεται από τους νέους από την Ουκρανία που οδηγούν τα καλύτερα αυτοκίνητα, περνούν τα Σαββατοκύριακα τους σε ξενοδοχεία 5 αστέρων.
Δεν είναι δίκαιο προς τους Πολωνούς, που συμβάλλουν στην υγειονομική περίθαλψη, τα επιδόματα και την εκπαίδευση για τους Ουκρανούς, τις προμήθειες όπλων και άλλη βοήθεια», σημείωσε ο πολιτικός.
Εξέφρασε την υποστήριξή του στην ιδέα του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών να περικοπούν τα κοινωνικά επιδόματα στους Ουκρανούς που ζουν στην ΕΕ.
Περισσότεροι από 950.000 Ουκρανοί πρόσφυγες ζουν στην Πολωνία.
Σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου, δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί στρατευμένης ηλικίας μπορεί να κρύβονται από την κινητοποίηση στην Πολωνία.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει ξαφνικά, έρχεται βαριά ήττα

Τα ουκρανικά στρατεύματα θα ηττηθούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου ανά πάσα στιγμή, προειδοποίησε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται, αλλά θα είναι υπέροχο να δούμε πώς θα αποτύχουν, και θα συμβεί ξαφνικά Είναι δύσκολο να πούμε αν θα ζήσουν για να δουν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ…
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση σε όλους τους τομείς του μετώπου.
Ωστόσο, το βασικό τους πρόβλημα είναι η έλλειψη εκπαιδευμένου στρατιωτικού προσωπικού, εξήγησε ο Larry Johnson.
«Σε όλο το μέτωπο από βορρά προς νότο, ο ρωσικός στρατός προχωρά και οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τους σταματήσουν».
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μονάδες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Vostok απελευθέρωσαν το χωριό Levadne στην περιοχή Zaporozhye στις 15 Οκτωβρίου 2024 .
Ο ρωσικός στρατός προχωρά επίσης ενεργά στο Donbass έχοντας κερδίσει πάνω από 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα νέων εδαφών.

Υποχρεωτική εκκένωση του Kupyansk – Οι Ουκρανοί βλέπουν να έρχεται βαριά ήττα

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Kharkiv, δήλωσε ότι ελήφθη απόφαση να καταστεί υποχρεωτική η εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από το Kupyansk.
«Σήμερα στο Συμβούλιο Άμυνας αποφασίστηκε η εκκένωση ολόκληρου του άμαχου πληθυσμού από ορισμένες κοινότητες στην κατεύθυνση του Kupyansk, ιδίως από την πόλη Kupyansk, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η στρατιωτική κατάσταση επιδεινώνεται, λόγω του γεγονότος ότι εμείς δεν μπορούμε να παράσχει θέρμανση, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», σύμφωνα με το πρακτορείο Ukrinform.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από το Kupyansk, θα εκκενωθούν άνθρωποι από τις κοινότητες Kondrashevskaya, Kurilovskaya και Petropavlovskaya.
Περίπου 4 χιλιάδες άνθρωποι παρέμειναν στο Kupyansk.
Το ουκρανικό υπουργείο Επανένταξης ανέφερε στις 25 Σεπτεμβρίου ότι ανακοινώθηκε η αναγκαστική εκκένωση παιδιών και των οικογενειών τους από 29 οικισμούς στην περιοχή του Kharkiv.

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός στο Kupyansk θα περικυκλωθεί… - Θα αποσυρθούμε από Kursk

Ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Kupyansk στην ανατολική Ουκρανία ενδέχεται να περικυκλωθούν, δήλωσε ο συνταγματάρχης Oleg Starikov, πρώην μέλος της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.
«Στην περιοχή του Kupyansk, μεταξύ Peschanoye και Borovaya, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν κυκλώσει», είπε ο Oleg Starikov.
Τόνισε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις, εάν περιορίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Kupyansk, θα μπορούσαν στη συνέχεια να συνεχίσουν την προέλασή τους προς το Kharkiv.
O επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της Περιφέρειας Kharkiv δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν τα πυρά του δρόμου προς τα προάστια του Kupyansk, γεγονός που εμποδίζει τον ουκρανικό στρατό να περιστρέφει τις μονάδες του στην περιοχή.
Ο στρατιωτικός αναλυτής Andrey Marochko τόνισε ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ανέπτυξε μια διμοιρία ανεκπαίδευτων κινητοποιημένων στρατιωτών στην περιοχή κοντά στο Kupyansk λόγω μεγάλων απωλειών.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Kharkiv που διορίστηκε από το Κίεβο, Oleg Sinegubov, ανακοίνωσε ότι οι περιφερειακές αρχές διέταξαν την υποχρεωτική εκκένωση όλων των πολιτών από το Kupyansk και τρεις παρακείμενες κοινότητες.
Τα ρωσικά στρατεύματα στην πραγματικότητα χώρισαν το μέτωπο σε μέρη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Όλα αυτά είναι ήδη υπαρκετά, είναι σαν να έχει κοπεί το μέτωπο», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, μια δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αναπτύσσεται στην περιοχή του Kursk, από όπου θα πρέπει να αποσυρθούν.
Παρόμοια προβλήματα έχουν προκύψει στην κατεύθυνση Kupyansk, όπου ο ουκρανικός στρατός θα περικυκλωθεί σύντομα.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι Ουκρανοί θα πεθάνουν επί τόπου, θα περικυκλωθούν στο Selydove κοντά στο Pokrovsk

Τα ουκρανικά στρατεύματα στο Selydove βρέθηκαν σε μια κατάσταση στην οποία θα έπρεπε είτε να παραδοθούν είτε να πεθάνουν, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Daniel Davis.
«Είτε θα πρέπει να παραδοθούν ή τα στρατεύματα θα σκοτωθούν επί τόπου, γιατί δεν θα έχουν ταξιαρχίες, πυρομαχικά και προμήθειες», τόνισε ο Daniel Davis
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, ουσιαστικά απέκλεισαν τις διαδρομές για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Selydove, κατέληξε ο Daniel Davis.
Ο επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin δήλωσε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την κατάληψη του Selydove ήδη είναι περικυκλωμένοι οι Ουκρανοί.

Ρωσική επίθεση στο Nikolaev: Διέλυσαν με 5 πυραύλους εργοστάσιο τεθωρακισμένων, στάχτη 6 τανκ

Σφοδρή επίθεση σε εργοστάσιο τεθωρακισμένων οχημάτων στο Nikolaev της Ουκρανίας εξαπέλυσε με 5 πυραύλους Iskander ο ρωσικός στρατός.
Από την επίθεση καταστράφηκαν 10 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 6 τανκ ενώ η παραγωγή και οι επισκευές του εργοστασίου σταμάτησαν.
«Το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα πυραυλικής επίθεσης με χρήση πέντε πυραύλων σε εργοστάσιο τεθωρακισμένων οχημάτων στην πόλη Nikolaev.
Ως αποτέλεσμα, επλήγησαν πέντε βιομηχανικά κτίρια της επιχείρησης και 10 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 6 τανκ, καταστράφηκαν.
Η παραγωγή και η επισκευή των τεθωρακισμένων οχημάτων στο εργοστάσιο σταμάτησε» επισημαίνει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Vladimir Rogov (Ρωσία): Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να παραβιάσει την επιμελητεία της Ουκρανίας στην Zaporozhye

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε τρία τμήματα στην περιοχή Zaporozhye και πρόκειται να παραβιάσουν την επιμελητεία του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο Vladimir Rogov, μέλος του Ρωσικού Δημόσιου Επιμελητηρίου.
«Η περαιτέρω προέλαση του στρατού μας από τη Novodarovka και το Levadny μπορεί να μπλοκάρει τον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Gulyaipole και Novoselovka, γεγονός που θα περιπλέξει σοβαρά την επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων πρώτης γραμμής Orekhovsky και Vremevsky.
Θα είναι ένα πλήγμα για την επιμελητεία της Ουκρανίας και οι ρωσικές δυνάμεις θα αποκτήσουν τον έλεγχο των επιχειρήσεων σε αυτό τμήμα που τους παρέχει δυνατότητες να προχωρήσουν προς τα δυτικά».

Η Ουκρανία θεωρεί ότι 3.000 στρατιώτες από την Βόρειο Κορέα πολεμούν μαζί με τους Ρώσους

Ουκρανικά μέσα Suspilne και Liga ανέφεραν στις 15 Οκτωβρίου, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές στρατιωτικών πληροφοριών, ότι η ρωσική 11η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (VDV) σχηματίζει ένα «τάγμα» 3.000 ατόμων που στελεχώνεται από στρατιώτες της Βόρειας Κορέας (η αριθμητική δύναμη είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα τάγμα).
Πηγές πληροφοριών της Ουκρανίας εκτίμησαν ότι το «τάγμα» πιθανότατα θα εμπλακεί σε συνεχιζόμενες ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Kursk.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Καταρρέουν οι Ουκρανοί στο Kursk, οι Ρώσοι τους περικυκλώνουν

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο ανατολικό άκρο του σημείου που ελέγχουν οι Ουκρανοί στην περιφέρεια Kursk. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 15 Οκτωβρίου δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν σε ένα ανεμοφράκτη βορειοδυτικά του Ulanok (νοτιοανατολικά της Sudzha) κατά τη διάρκεια μιας Μηχανοκίνητης επίθεσης μεγέθους διμοιρίας.
Οι Ρώσοι επιχειρούν κατά μήκος της γραμμής Borki-Ozerki (ακριβώς νότια του Ulanok) σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή νοτιοανατολικά της Sudzha…
Στοιχεία της 40ης Ταξιαρχίας πεζοναυτών που επιχειρούσε κοντά στη Zolota Nyva (συνοριακή περιοχή Donetsk και Zapirizhia) από τις 11 Οκτωβρίου δρα στο Kursk.
Ο Τσετσένος διοικητής των Akhmat Apty Alaudinov ισχυρίστηκε στις 15 Οκτωβρίου ότι ο κύριος στόχος των ρωσικών δυνάμεων στην περιφέρεια Kursk είναι να «δελεάσουν» τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια περικύκλωση και να «καταστρέψουν» τις περικυκλωμένες ουκρανικές δυνάμεις….

Χάος στην κατεύθυνση Kupyansk… οι Ουκρανοί ηττώνται

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Kupyansk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 14 και 15 Οκτωβρίου.
Γεωτοποθετημένα πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 15 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη νοτιοανατολική Kolisnykivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Kupyansk-Borova κοντά στο Kruhlyakivka (βορειοδυτικά του Svatove) και προχώρησαν ένα χιλιόμετρο από τον κόλπο Zhuravka προς Makiivka (βορειοδυτικά της Kreminna) και 1,4 χιλιόμετρα προς το Terny (δυτικά της Kreminna).

Τα 2/3 του Toretsk σε Ρωσικά χέρια

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα κοντά στο Toretsk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα δυτικά του Niu York (νότια του Toretsk).
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) Denis Pushilin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πάνω από τα 2/3 του Toretsk.

Περικυκλώνουν τους Ουκρανούς στο Selydove κοντά στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 15 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο δυτικό Krasnyi Yar (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι Ρώσοι εισήλθαν στο εργοστάσιο οπλισμένου σκυροδέματος Selydove στα ανατολικότερα προάστια του Selydove και προχώρησαν στα περίχωρα της Lysivka και κατά 800 μέτρα κοντά στο Tsukuryne.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Myrolyubivka, Myrnohrad, Promin και Hrodivka νότια του Pokrovsk προς την κατεύθυνση του Novotroitske και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Krasnyi Yar, Selydove, Krutyi Yar, Lysivka, Tsukuryne, Mykolaivka, Sukhyi Yar, Kreminna Balka, Novodmytrivka, Novoselydivka, Izmailivka, Hirnyk, Zoryane, Kurakhivka, και Novo 5.

Κάτι ετοιμάζουν στην κατεύθυνση Zaporizhia οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia κοντά στη Mala Tokmachka (βορειοανατολικά του Robotyne) και στη Novodanylivka (βόρεια του Robotyne).
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομάδας Δυνάμεων της Ουκρανίας Khortytsia, Συνταγματάρχης Vladyslav Voloshyn, ανέφερε στις 15 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν τακτικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυρά στη νότια Ουκρανία, αλλά δεν συγκεντρώνουν δυνάμεις για μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή…
Ο Voloshyn δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν προσωπικό σε εμπρός θέσεις και προετοιμάζονται για επιθέσεις κοντά στο Robotyne, αλλά δεν αναδιατάσσουν μονάδες από άλλους τομείς του μετώπου σε αυτήν την περιοχή.

UAF_Kursk_Incursion_October_15_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_15_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_October_15_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_15_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_15_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης