Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός στο Kupyansk θα περικυκλωθεί… μετά πάνε Kharkiv

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός στο Kupyansk θα περικυκλωθεί… μετά πάνε Kharkiv
"Στην περιοχή του Kupyansk, μεταξύ Peschanoye και Borovaya, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν κυκλώσει", είπε ο Oleg Starikov
Σχετικά Άρθρα
Ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Kupyansk στην ανατολική Ουκρανία ενδέχεται να περικυκλωθούν, δήλωσε ο συνταγματάρχης Oleg Starikov, πρώην μέλος της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.
«Στην περιοχή του Kupyansk, μεταξύ Peschanoye και Borovaya, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν κυκλώσει», είπε ο Oleg Starikov.
Τόνισε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις, εάν περιορίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Kupyansk, θα μπορούσαν στη συνέχεια να συνεχίσουν την προέλασή τους προς το Kharkiv.
O επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της Περιφέρειας Kharkiv δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν τα πυρά του δρόμου προς τα προάστια του Kupyansk, γεγονός που εμποδίζει τον ουκρανικό στρατό να περιστρέφει τις μονάδες του στην περιοχή.
Ο στρατιωτικός αναλυτής Andrey Marochko τόνισε ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ανέπτυξε μια διμοιρία ανεκπαίδευτων κινητοποιημένων στρατιωτών στην περιοχή κοντά στο Kupyansk λόγω μεγάλων απωλειών.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Kharkiv που διορίστηκε από το Κίεβο, Oleg Sinegubov, ανακοίνωσε ότι οι περιφερειακές αρχές διέταξαν την υποχρεωτική εκκένωση όλων των πολιτών από το Kupyansk και τρεις παρακείμενες κοινότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης