Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3% - Εξαίρεση το Λονδίνο, μειώθηκε ο πληθωρισμός

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3% - Εξαίρεση το Λονδίνο, μειώθηκε ο πληθωρισμός
Εξαίρεση αποτελεί το Λονδίνο, μετά τη ραγδαία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού της Βρετανίας, κάτω από τον στόχο της Bank of England
Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πτώση στη Wall Street.
Εξαίρεση αποτελεί το Λονδίνο, μετά τη ραγδαία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού της Βρετανίας, κάτω από τον στόχο της Bank of England.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,3% στις 19.432 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,7%, στις 8.305 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 1% χαμηλότερα στις 7.446 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί 0,3% στις 34.474 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της LVMH υποχωρεί 6%, καθώς υποχώρησαν τα έσοδα του γ' τριμήνου 2024.

Βρετανία: Ο πληθωρισμός στο 1,7% τον Σεπτέμβριο 2024, κάτω από το 2% της Bank of England

Σημαντική αποκλιμάκωση σημείωσε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο 1,7% τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι θα διαμορφωνόταν σε 1,9% για τον μήνα, καταγράφοντας την πρώτη μείωση κάτω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας από τον Απρίλιο του 2021.
Ο πληθωρισμός κυμαίνεται γύρω από αυτό το επίπεδο τους τελευταίους τέσσερις μήνες και διαμορφώθηκε στο 2,2% τον Αύγουστο, σημειώνει το CNBC.
Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει την ενέργεια, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό, διαμορφώθηκε στο 3,2%, μειωμένος από το 3,6% τον Αύγουστο και κάτω από την πρόβλεψη 3,4% της δημοσκόπησης του Reuters.
Ο δομικός πληθωρισμός και ο πληθωρισμός υπηρεσιών αποτελούν βασικά στοιχεία τα οποία παρακολουθεί η Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς εξετάζουν το αν θα μειώσουν εκ νέου τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.
Στην ευρύτερη ευρωπαϊκή περιοχή, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε κάτω από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον περασμένο μήνα, φθάνοντας στο 1,8%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Πτώση στις αγορές της Ασίας, ο Nikkei στο -1,7% - Sell off στις μετοχές τεχνολογίας

Υποχώρησαν οι αγορές στην Ασία την Τετάρτη, μετά την πτώση στη Wall Street, με φόντο τις πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα.
Οι κινεζικές μετοχές παρουσίασαν έντονη μεταβλητότητα, ενόψει της ενημέρωσης του Τύπου την Πέμπτη για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.
Ο δείκτης MSCI για την Ασία και τον Ειρηνικό υποχώρησε για τρίτη συνεδρίαση, με τις μετοχές τσιπ, συμπεριλαμβανομένων των SK Hynix και Samsung Electronics να σημειώνουν απώλειες μετά το απογοητευτικό outlook του βασικού προμηθευτή εξοπλισμού ASML Holding.
Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο υποχώρησε κατά 1,7% για να κλείσει στις 39.180,3 μονάδες, ενώ ο ευρείας κλίμακας Topix σημείωσε πτώση 1,2% για να κλείσει στις 2.690,66 μονάδες.
Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν έχασε 1,21% για να τερματίσει στις 23.010,98 μονάδες, παρασυρόμενος από τον τεχνολογικό κλάδο.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,3%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,6% και ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,96%.

Volatility στην Κίνα

Οι κινεζικές μετοχές κυμάνθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών την Τετάρτη, ενώ ο δείκτης του Bloomberg για τις μετοχές ακινήτων της Κίνας αυξήθηκε καθώς οι αγορές προετοιμάζονταν για τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης από τον υπουργό στέγασης της χώρας.
Το επίκεντρο θα είναι η προώθηση, όπως ειπώθηκε, της σταθερής και υγιούς ανάπτυξης του τομέα.
Ο δείκτης CSI 300 Real Estate Index της Κίνας σημείωσε άλμα 4,45%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης αναφοράς CSI 300 υποχώρησε κατά 0,3%.
Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties αυξήθηκε πάνω από 5%, υπεραποδίδοντας του δείκτη Hang Seng, ο οποίος ενισχύθηκε 0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης