Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά, η Ρωσία απάντησε στις απειλές του Kadyrov για βεντέτα εναντίον βουλευτών

Για πρώτη φορά, η Ρωσία απάντησε στις απειλές του Kadyrov για βεντέτα εναντίον βουλευτών
Ο αρχηγός της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov απείλησε με αιματοχυσία κατά του γερουσιαστή από το Νταγκεστάν και του δισεκατομμυριούχου Karimov Suleiman, καθώς και για δύο βουλευτές της Κρατικής Δούμας - τους Barakhoev και Kurbanov Rizvan
Σχετικά Άρθρα
«Εάν ένας Ρώσος δέχεται απειλές, μπορεί να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου». Έτσι απάντησε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Vladmir Putin, Dimty Peskov, σε ερώτηση σχετικά με τις απειλές περί αιματοχυσίας του αρχηγού της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov.
Τα λόγια του Peskov παρατίθενται από το TASS .
Έτσι, για πρώτη φορά, το Κρεμλίνο αντέδρασε στις δηλώσεις του Kadyrov, τις οποίες έκανε με φόντο πληροφορίες φέρεται να έλαβε για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας από τον γερουσιαστή και τους βουλευτές. Την ίδια στιγμή, ο Peskov πρόσθεσε ότι δεν έχει τίποτα να πει σχετικά με την ουσία του επεισοδίου μεταξύ του Kadyrov και των βουλευτών.
«Ξέρετε, δεν σχολιάζουμε αυτή την κατάσταση. Οποιοσδήποτε πολίτης απευθύνεται στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο, λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα. Δεν θα υπάρξουν άλλα σχόλια εδώ», απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε ερώτηση δημοσιογράφων.
Το 2011, ο Ramzan Kadyrov ανακοίνωσε την πλήρη εξάλειψη της πρακτικής της βεντέτας στην Τσετσενία και τη διάλυση των επιτροπών συμφιλίωσης, ωστόσο, ο ίδιος απείλησε με αιματοχυσία εναντίον των αντιπάλων του, τρομοκρατών.

Το χρονικό

Ο αρχηγός της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov απείλησε με αιματοχυσία κατά του γερουσιαστή από το Νταγκεστάν και του δισεκατομμυριούχου Karimov Suleiman, καθώς και για δύο βουλευτές της Κρατικής Δούμας - τους Barakhoev και Kurbanov Rizvan. 
Οι δηλώσεις έγιναν σε μια συνάντηση με εκπροσώπους του μπλοκ ασφαλείας της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην τσετσενική γλώσσα.
Αιτία ήταν τα πρόσφατα γεγονότα κοντά στο γραφείο Wildberries στη Μόσχα, όπου σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών στις 18 Σεπτεμβρίου.
«Υπάρχουν μάρτυρες, υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους ρώτησαν για αντίποινα εναντίον του επικεφαλής της Τσετσενίας», είπε ο Kadyrov.
Αν δεν αποδείξουν το αντίθετο, δηλώνω επίσημα αιματοχυσία εναντίον των Barakhoev, Karimov Suleiman, Kurbanov Rizvan, ανέφερε ο Τσετσένος ηγέτης.
Ο Kadyrov έκρουσε το καμπανάκι ενάντια στις προσπάθειες να δοθεί εθνικό χρώμα στο περιστατικό κοντά στα γραφεία των Wildberries και «να βάλει τους ανθρώπους ο ένας εναντίον του άλλου για μια εσωτερική σύγκρουση».
«Αν κάποιος έχει παράπονα εναντίον των ανθρώπων του Ramzan Kadyrov, τότε ας τα εκφράσει σε εμένα προσωπικά», είπε, τονίζοντας ότι «πρέπει να λογοδοτήσει κανείς για τα λόγια του».

Η επίθεση στα Wildberries


Το καλοκαίρι του 2024, ο Kadyrov δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο συνιδρυτής της Wildberries, Vladislav Bakalchuk, ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας. Στη σύγκρουση μεταξύ του Vladislav Bakalchuk και της Tatyana Bakalchuk (αργότερα άλλαξε το επίθετό της σε Kim), οι αρχές της Τσετσενίας πήραν το μέρος του συζύγου του ιδιοκτήτη.
Ο Ramzan Kadyrov έδωσε εντολή στον βουλευτή της Κρατικής Δούμας από την Τσετσενία Άνταμ Ντελιμχάνοφ να αποτρέψει την «εξαγορά» του Wildberries, υποσχόμενος στον Vladislav Bakalchuk να κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να προστατεύσει την επιχείρηση.
«Και σε αυτό το θέμα θα φτάσω στο τέλος», είπε ο Καντίροφ.
Λιγότερο από ένα μήνα μετά από αυτό, στις 18 Σεπτεμβρίου, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο της Μόσχας κοντά στο γραφείο της εταιρείας. Δύο υπάλληλοι της Wildberries σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν. Οι συμμετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν.

Τι είναι γνωστό για τους βουλευτές 

Ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ είναι επιχειρηματίας και πολιτικός, μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου από τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν από το 2008. Ο Κερίμοφ είναι ένας από τους πλουσιότερους Ρώσους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το 2019 η καθαρή του περιουσία έφτασε τα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Vladislav Bakalchuk δήλωσε ότι ο Κερίμοφ προστατεύει τους «συντρόφους» (χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη σε εισαγωγικά) της πρώην συζύγου του στην υπόθεση Wildberries.
Ο Bekhan Barakhoev είναι επιχειρηματίας, βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την Ινγκουσετία . Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ήταν βοηθός-σύμβουλος σε οικονομικά θέματα του πρώτου προέδρου της Ινγκουσετίας, Ruslan Aushev . Το 2004-2011 - βοηθός του βουλευτή της Κρατικής Δούμας Valery Vostrotin, το 2011-2016 - βοηθός του αναπληρωτή Joseph Kobzon .
ΟKurbanov Rizvan είναι πολιτικός καταγωγής Νταγκεστάν, βουλευτής της Κρατικής Δούμας από το Μπασκορτοστάν .
Το 2010, ενώ εργαζόταν ως πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, ο Kurbanov Rizvan απέκτησε φήμη προσπαθώντας να πολεμήσει την υπόγεια επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή.

Τι είναι η βεντέτα

Η αιματηρή βεντέτα είναι ένα αρχαίο σκληρό έθιμο της κήρυξης βεντέτας σε μια ολόκληρη οικογένεια. Προέκυψε κατά την περίοδο του φυλετικού συστήματος και υπάρχει σε διάφορες χώρες - από την Αλβανία και την Ελλάδα μέχρι την Υεμένη και την Ιαπωνία .

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης