Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κυρώσεις σε δύο υπουργούς του Ισραήλ προανήγγειλε ο Starmer - «Αποτρόπαιες δηλώσεις για τη Γάζα»

Βρετανία: Κυρώσεις σε δύο υπουργούς του Ισραήλ προανήγγειλε ο Starmer - «Αποτρόπαιες δηλώσεις για τη Γάζα»
Οι Bezalel Smotrich και Itamar Ben-Gvir» έχουν κάνει «αποτρόπαια» σχόλια για την κατάσταση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη
Tο ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε δύο υπουργούς του Ισραήλ εξετάζει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Sir Keir Starmer .
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι «εξετάζουμε την επιβολή κυρώσεων στον υπουργό Οικονομικών Bezalel Smotrich και στον υπουργό Eθνικής Aσφάλειας Itamar Ben-Gvir».
Όπως σημείωσε, οι δύο υπουργοί έχουν κάνει «αποτρόπαια» σχόλια για την κατάσταση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Την ίδια ώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί η «τρομερή» ανθρωπιστική κατάσταση στη βόρεια Γάζα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με το Sky News.
Ο David Lammy δήλωσε ότι η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες «επιδεινώνεται» στον θύλακα, με τον ΟΗΕ να αναφέρει ότι «σχεδόν καθόλου τρόφιμα» έχουν εισέλθει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
«Το Ισραήλ πρέπει να διασφαλίσει την προστασία των αμάχων και να διασφαλίσει ότι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για να περάσει η σωτήρια βοήθεια», δήλωσε ο Lammy.
«Μαζί με τους Γάλλους και Αλγερινούς ομολόγους μας, έχουμε συγκαλέσει σήμερα επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα», τόνισε.
Υπενθύμισε σε όλα τα μέρη που εμπλέκονται στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ότι δεσμεύονται από το διεθνές δίκαιο και σημείωσε ότι η «σταθερή υποστήριξη» του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια του Ισραήλ δεν έχει αλλάξει.
«Μαζί με τους διεθνείς εταίρους μας, συνεχίζουμε να ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός για να μπορέσει να φτάσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια και να βγουν οι υπόλοιποι όμηροι», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης