Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει; - «Άφαντη» η νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας

Τι συμβαίνει; - «Άφαντη» η νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας
Όπως αναφέρει μέσω τρίτων δεν επιθυμεί να μιλήσει ή να γιορτάσει για το βραβείο ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.
Η νοτιοκορεάτισσα Han Kang ήταν η συγγραφέας που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2024. Τα βιβλία της εξαντλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο η ίδια παραμένει άφαντη. Όπως αναφέρει μέσω τρίτων δεν επιθυμεί να μιλήσει ή να γιορτάσει για το βραβείο ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.
Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο πατέρας της Han Kang σε μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας. «Με τους πολέμους να μαίνονται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, Ισραήλ και Παλαιστίνης, με θανάτους να αναφέρονται κάθε μέρα, δεν θα μπορούσε να δώσει μια εορταστική συνέντευξη Τύπου», είπε και πρόσθεσε: «Ζητάει την κατανόησή από όλους σε αυτή την στάση της».
Μάλιστα όπως ανέφερε o πατέρας της, που είναι επίσης συγγραφέας, ζήτησε και από τον ίδιο να μην διοργανώσει κάποια εκδήλωση προς τιμήν της. «Μου είπε “Σε παρακαλώ, μην γιορτάζεις ενώ είσαι μάρτυρας αυτών των τραγικών γεγονότων”», δήλωσε και σημείωσε πως η νομπελίστρια πιθανόν να συνεχίσει να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης