Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΥΤ: Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky είναι για ... εσωτερική κατανάλωση - Οι απελπισμένοι Ουκρανοί ψάχνουν ένα ψήγμα ελπίδας

ΝΥΤ: Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky είναι για ... εσωτερική κατανάλωση - Οι απελπισμένοι Ουκρανοί ψάχνουν ένα ψήγμα ελπίδας
Ο καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου του Κιέβου, Oleksiy Kharan, επεσήμανε ότι «σκοπός της ομιλίας ήταν η ενίσχυση της πολιτικής και ψυχολογικής υποστήριξης του έθνους»
Ως ύστατη προσπάθεια του Volodymyr Zelensky να καθησυχάσει ένα έθνος εξουθενωμένο από τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, χαρακτηρίζουν οι New York Times τη δημόσια παρουσίαση του λεγόμενου «σχεδίου νίκης» του Ουκρανού προέδρου.
Μάλιστα, σε αναλυτικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας σημειώνεται με νόημα ότι η ομιλία αυτή ήταν η πρώτη του Zelensky για το 2024 και στόχευε στο να μεταφέρει στους Ουκρανούς ένα μήνυμα ελπίδας για ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για το καθεστώς του Κιέβου, ενισχύοντας το ηθικό της χώρας.
Ο Zelensky παρουσίασε το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την Ουκρανία να ενισχύσει τη θέση της στις πρώτες γραμμές και να φέρει τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - αν στην πραγματικότητα και η Μόσχα δεν έχει ποτέ εγκαταλείψει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, σημειώνουν οι NYT, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στήριξη των διεθνών εταίρων.
Όπως, δε, επεξηγεί η σχετική ανάλυση των Times, η ομιλία του Zelensky είχε στόχο να διατηρήσει το ηθικό της ουκρανικής κοινωνίας, δεδομένου ότι από την αρχή του έτους οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην γραμμή επαφής, κάτι που έχει επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση των πολιτών.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου Kyiv-Mohyla Academy, Oleksiy Kharan, επεσήμανε ότι σκοπός της ομιλίας ήταν η ενίσχυση της πολιτικής και ψυχολογικής υποστήριξης του ουκρανικού έθνους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Zelensky παρουσίασε το "σχέδιο νίκης" του για πρώτη φορά με πάσα επισημότητα, ενώπιον της ουκρανικής βουλής.
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει πέντε σημεία, ένα από τα οποία είναι η άρση των περιορισμών για χτυπήματα βαθιά σε ρωσικά εδάφη, μέσω της χρήσης δυτικών όπλων.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, χαρακτήρισε το λεγόμενο "σχέδιο νίκης" του Zelensky ως εφήμερο τακτικισμό και κάλεσε το Κίεβο να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης