Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμαξαν οι ΗΠΑ με το σχέδιο νίκης του Zelensky: Παρανοϊκό τελεσίγραφο που οδηγεί κατευθείαν σε πόλεμο Ρωσίας - ΝΑΤΟ

Τρόμαξαν οι ΗΠΑ με το σχέδιο νίκης του Zelensky: Παρανοϊκό τελεσίγραφο που οδηγεί κατευθείαν σε πόλεμο Ρωσίας - ΝΑΤΟ
Τελεσίγραφο που οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο χαρακτηρίζει το Associated Press το λεγόμενο σχέδιο νίκης του Zelensky - Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας ζητούσε να γίνουν πράξη εντός τριών μηνών οι παράλογες απαιτήσεις του 
(upd) Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε ΗΠΑ - Ευρώπη παρουσίασε το λεγόμενο σχέδιο νίκης στους συμμάχους του, απαιτώντας μάλιστα να εφαρμοστεί εντός τριών μηνών.
Ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί το αποκαλούν ήδη «τελεσίγραφο της Ουκρανίας» ενώ οι ίδιοι οι Ουκρανοί σαρκάζουν λέγοντας πως «τώρα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να μας κερδίσει η Ρωσία» καθώς η συλλογική Δύση το απέρριψε αφού οδηγούσε κατευθείαν σε πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ, αναφέρει το Associated Press.
Το σχέδιο νίκης μοιάζει με την απαίτηση ενός μαθητή, που γρονθοκοπήθηκε από συνομήλικό του , προς έναν μεγάλο να έλθει στο προαύλιο του σχολείου και να τον κάνει αφεντικό,σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Τα κύρια σημεία του «Σχεδίου Νίκης για την Ουκρανία» που ανακοινώθηκαν στο Κοινοβούλιο σχετίζονται αποκλειστικά με τις ενέργειες των δυτικών χωρών.
Ωστόσο το τουρκικό μέσο ενημέρωσης Onedio αποκαλύπτει όλα τα  σημεία του σχεδίου Zelensky, τα οποία πραγματικά είναι ανατριχιαστικά αφού εάν γινόταν αποδεκτά, θα προκαλούσαν Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μεταξύ άλλων η ουκρανική ηγεσία απαιτεί:

1. Μεταφορά στην Ουκρανία όλων των συστημάτων αεράμυνας Patriot και NASAMS που δεν χρησιμοποιούνται σε συγκρούσεις ανά τον κόσμo.

2. Πράσινο φως για χτυπήματα με πυραύλους Taurus και Tomahawk σε ολόκληρη τη Ρωσική Ομοσπονδία.

3. Άδεια για τρομοκρατικές επιθέσεις και δολιοφθορές σε ολόκληρη τη Ρωσία.

4. Άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με εγγυήσεις μάλιστα στρατιωτικής υποστήριξης.

5. Δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία από τις δυνάμεις αεράμυνας και αεροπορίας του ΝΑΤΟ με την ταυτόχρονη καταστροφή ρωσικών αεροσκαφών και πυραύλων.

6. Ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ και πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στο έδαφος της Ουκρανίας.

zelensky_victory_plan.JPG

Τα ...ουκρανικά ανταλλάγματα

Σύμφωνα με το Onedio, εάν γινόταν δεκτό το σχέδιο νίκης η Ουκρανία θα προσέφερε ως αντάλλαγμα την πώληση του 60% των εδαφών της χώρας, αφού το υπόλοιπο 40% έχει ήδη αγοραστεί από πολυεθνικές.
Επιπλέον, το Κίεβο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ για την καταστροφή των ρωσικών πυρηνικών πυραύλων στην ίδια τη Ρωσία.
Επιπροσθέτως η Ουκρανία προσφέρεται να «ενοικιάσει» τα στρατεύματά της, τα οποία έχουν ήδη αποκτήσει πολεμική εμπειρία, για να προστατεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο ενημέρωσης, ο Zelensky και η ομάδα του για να υποστηρίξουν το σχέδιο νίκης στους δυτικούς συμμάχους, έφεραν ως παράδειγμα την εισβολή στο Kursk.
nato_6.JPG


NYT: Το σχέδιο νίκης του Zelensky είναι για ... εσωτερική κατανάλωση - Οι απελπισμένοι Ουκρανοί ψάχνουν ένα ψήγμα ελπίδας

Ως ύστατη προσπάθεια του Volodymyr Zelensky να καθησυχάσει ένα έθνος εξουθενωμένο από τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, χαρακτηρίζουν οι New York Times τη δημόσια παρουσίαση του λεγόμενου σχεδίου νίκης του Ουκρανού προέδρου.
Μάλιστα, σε αναλυτικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας σημειώνεται με νόημα ότι η ομιλία αυτή ήταν η πρώτη του Zelensky για το 2024 και στόχευε στο να μεταφέρει στους Ουκρανούς ένα μήνυμα ελπίδας για ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για το καθεστώς του Κιέβου, ενισχύοντας το ηθικό της χώρας.
Ο Zelensky παρουσίασε το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την Ουκρανία να ενισχύσει τη θέση της στις πρώτες γραμμές και να φέρει τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - αν στην πραγματικότητα και η Μόσχα δεν έχει ποτέ εγκαταλείψει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, σημειώνουν οι NYT, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στήριξη των διεθνών εταίρων.
Όπως, δε, επεξηγεί η σχετική ανάλυση των Times, η ομιλία του Zelensky είχε στόχο να διατηρήσει το ηθικό της ουκρανικής κοινωνίας, δεδομένου ότι από την αρχή του έτους οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν  τρομακτικά προβλήματα και ήττες  στην πρώτη γραμμή, κάτι που έχει επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση των πολιτών.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου του Κιέβου-Mohyla Academy, Oleksiy Kharan, επεσήμανε ότι σκοπός της ομιλίας ήταν η ενίσχυση της πολιτικής και ψυχολογικής υποστήριξης του ουκρανικού έθνους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Zelensky παρουσίασε το σχέδιο νίκης του για πρώτη φορά με πάσα επισημότητα, ενώπιον της ουκρανικής βουλής.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, χαρακτήρισε το λεγόμενο σχέδιο νίκης του Zelensky ως εφήμερο τακτικισμό και κάλεσε το Κίεβο να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.
Γενικότερα η Ρωσία επισημαίνει ότι ο Zelensky με το σχέδιό του ωθεί το ΝΑΤΟ σε απευθείας πόλεμο με τη Μόσχα. 
zelensky_2_2.JPG
Zakharova: Ματωμένος αφρός στα χείλη ενός δολοφόνου το σχέδιο Zelensky – Είναι συμφορά και τάφος για την Ουκρανία

Ως σειρά από ασυνάρτητα συνθήματα και ως «ματωμένο αφρό στα χείλη ενός νεοναζί δολοφόνου», χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova το σχέδιο νίκης του Zelensky.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε ως υστερία το ουκρανικό αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
«Μπορώ να πω στον Zelensky μόνο αν δεν το γνωρίζει.
Οι εταίροι του καθεστώτος του Κιέβου έχουν ήδη δείξει πώς βλέπουν την Ουκρανία στην αρχιτεκτονική ασφαλείας: βλέπουν την Ουκρανία και επίσης Ουκρανούς πολίτες στον τάφο», είπε χαρακτηριστικά.
H Zakharova αναφέρεται και στο αίτημα Zelensky για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ.
«Πώς θέλει να το πετύχει αυτό; Αυτό που λέει είναι γελοίο:
θέλει να βλάψει τη ρωσική αεροπορία μαζί με εταίρους.
Δηλαδή, ωθεί τα μέλη του ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με την χώρα μας και για άλλη μια φορά επιμένει στην άδεια χρήσης μεγάλης εμβέλειας όπλα στο ρωσικό έδαφος», δήλωσε.
«Το σχέδιο του Zelensky δεν είναι ένα σχέδιο νίκης αλλά ένα σχέδιο για την ουκρανική συμφορά», είπε η Zakharova.

Repke (Γερμανός δημοσιογράφος): Έμεινα άφωνος με το σχέδιο Zelensky – Δεν γίνεται καν λόγος γα απελευθέρωση της Ουκρανίας


Ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Repke σχολίασε το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» για την Ουκρανία, που περιφέρει στη Δύση ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, τονίζοντας ότι τον άφησε κυριολεκτικά ... άφωνο.
Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι έμεινε άφωνος όταν είδε τις απαιτήσεις του Κιέβου.
Μάλιστα, ο Repke σημείωσε ότι έμεινε άφωνος όχι τόσο λόγω των συγκεκριμένων σημείων που παρουσίασε ο Zelensky, αλλά διότι οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου έχουν προ πολλού απορρίψει την εκπλήρωση αυτών των υπερβολικών απαιτήσεων.
«Δεν γίνεται πλέον καν λόγος για την απελευθέρωση της χώρας. Δεν έχω λόγια.
Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει τίποτα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πραγματικότητα σε ένα σημείο καμπής στο πεδίο της μάχης», έγραψε σχετικά ο Repke στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

zelensky_3.jpeg

Zelensky: Να αλλάξουμε τις συνθήκες μαζί με τη Δύση

Το σχέδιο νίκης δεν προβλέπει ούτε εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία ούτε «πάγωμα» των στρατιωτικών συγκρούσεων υποστήριξε ο Zelensky κατά την παρουσίαση του στο ουκρανικό κοινοβούλιο, όπου και κάλεσε τους Ουκρανούς να μείνουν ενωμένοι.
Μάλιστα ο Zelensky είπε πως στο σχέδιο υπάρχουν και δύο μυστικά παραρτήματα που δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα και τα οποία μόνο οι ισχυρές χώρες της Δύσης (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία) γνωρίζουν.
Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι το σχέδιο του περιλαμβάνει πέντε βασικά σημεία που αφορούν κυρίως τους Συμμάχους της Ουκρανίας, όπως η χωρίς προϋποθέσεις πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η προμήθεια συγκεκριμένων όπλων καθώς και η ανάγκη να αποκτήσει η Ουκρανία μια μη πυρηνική αποτρεπτική ικανότητα που θα είναι ικανή να καταστρέψει τη ρωσική στρατιωτική ισχύ.
Αν και δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες, είπε ότι υπάρχουν δύο μυστικά παραρτήματα τόσο στο αμυντικό μέρος του σχεδίου όσο και στο σημείο που αφορά τη μη πυρηνική αποτρεπτική ικανότητα της Ουκρανίας, ενώ τόνισε ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο αυτό στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17/10.
«Μαζί με τους εταίρους μας, πρέπει να αλλάξουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να τελειώσει ο πόλεμος.
Ανεξάρτητα από το τι θέλει ο Putin.
Πρέπει όλοι να αλλάξουμε τις συνθήκες ώστε η Ρωσία να αναγκαστεί να συμφωνήσει σε ειρήνη» είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως το σχέδιο προβλέπει επίσης έναν ακόμα ρόλο για τη Δύση που προβλέπει την υπεράσπιση των ορυκτών πόρων της Ουκρανίας από τις ρωσικές επιθέσεις, καθώς και τις δεσμεύσεις για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά το τέλος του πολέμου.

ap.JPG



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης