Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας) για Γερμανικό τελεσίγραφο – Να σταματήσουν να δίνουν όπλα στην Ουκρανία, εάν θέλουν εκεχειρία

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας) για Γερμανικό τελεσίγραφο – Να σταματήσουν να δίνουν όπλα στην Ουκρανία, εάν θέλουν εκεχειρία
«Αν θέλουν παύση των εχθροπραξιών, ας σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στο τρομοκρατικό καθεστώς του», απάντησε η Maria Zakharova, σε ερώτηση περί εκεχειρίας
Η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία εάν οι γερμανικές αρχές θέλουν πραγματικά να επιτύχουν εκεχειρία στην Ουκρανία, σχολίασε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova τη δήλωση του αρχηγού του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Friedrich Mertz.
«Αν θέλουν παύση των εχθροπραξιών, ας σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στο τρομοκρατικό καθεστώς του», απάντησε η Maria Zakharova.
Νωρίτερα, σε ομιλία του στην Bundestag, ο Friedrich Mertz επέκρινε τον γερμανό καγκελάριο για ανεπαρκή υποστήριξη προς την Ουκρανία και είπε ότι την πρώτη του ημέρα ως αρχηγός κράτους θα υποβάλει στη Ρωσία τελεσίγραφο, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα στείλει Taurus και θα αρθούν οι περιορισμοί ώστε η Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση και εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης