Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έπεσαν στην παγίδα του Ιράν οι ΗΠΑ – Οι αδυναμίες στο σύστημα THAAD, η Τεχεράνη ξέρει πλέον ακριβώς που θα χτυπήσει στο Ισραήλ

Έπεσαν στην παγίδα του Ιράν οι ΗΠΑ – Οι αδυναμίες στο σύστημα THAAD, η Τεχεράνη ξέρει πλέον ακριβώς που θα χτυπήσει στο Ισραήλ
«Αν κάνετε λάθος και επιτεθείτε στους στόχους μας, είτε στην περιοχή είτε στο Ιράν, θα σας χτυπήσουμε ξανά οδυνηρά», είπε ο Salami
Το αμερικανικό αμυντικό σύστημα THAAD δεν θα μπορέσει να σώσει το Ισραήλ.
«Γνωρίζουμε τις αδυναμίες και τα τρωτά σημεία σας και το γνωρίζετε κι εσείς.
Ο THAAD δεν θα μπορέσει να σας σώσει και θα χτυπήσουμε όποιον στόχο θέλουμε».
Με αυτές τις τρεις φράσεις ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Hossein Salami, αποκάλυψε ότι τελικά οι ΗΠΑ έπεσαν στην παγίδα της Τεχεράνης, αφού έστειλαν το σύστημα στο Ισραήλ.

Τι είναι το THAAD

Το Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), πρώην Theatre High Altitude Area Defense, είναι ένα αμερικανικό σύστημα αντιβαλλιστικής άμυνας πυραύλων σχεδιασμένο να αναχαιτίζει και να καταστρέφει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού, μεσαίου και μέσου βεληνεκούς στην τελική τους φάση (κάθοδος ή επανείσοδος).
Ο αναχαιτιστής THAAD δεν φέρει κεφαλή, αντίθετα βασίζεται στην ενέργεια κρούσης για να καταστρέψει τον εισερχόμενο πύραυλο.
Το THAAD αναπτύχθηκε μετά την εμπειρία των επιθέσεων πυραύλων Scud του Ιράκ κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου το 1991.
Στις 17 Ιανουαρίου 2022, η THAAD πραγματοποίησε την πρώτη της επιχειρησιακή αναχαίτιση, ενός εισερχόμενου εχθρικού βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς στα ΗΑΕ.

Η προειδοποίηση

«Αν κάνετε λάθος και επιτεθείτε στους στόχους μας, είτε στην περιοχή είτε στο Ιράν, θα σας χτυπήσουμε ξανά οδυνηρά», είπε ο Salami στην κηδεία ενός στρατηγού των Φρουρών που σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα τον περασμένο μήνα.
Ο Abbas Nilforoushan, κορυφαίος διοικητής του ξένου τμήματος επιχειρήσεων Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου μαζί με τον Hassan Nasrallah, αρχηγό της Hezbollah του Λιβάνου, σε ισραηλινό χτύπημα στη νότια Βηρυτό.
Η κηδεία του Nilforoushan, το σώμα του οποίου οι Φρουροί είπαν ότι ανασύρθηκε την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Ιράκ.
Το σώμα του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Ιράν για να ταφεί στη γενέτειρά του, το Ισφαχάν, σήμερα.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Salami επέκρινε ως «μη αξιόπιστη» την αντιπυραυλική αμυντική προστασία THAAD την οποία το Πεντάγωνο είπε την Τρίτη ότι έφτασε στο Ισραήλ, μαζί με περίπου 100 Αμερικανούς στρατιώτες για να τη χειριστούν.
«Μην εμπιστεύεστε αυτά τα συστήματα.
Δεν μπορείτε να σφάζετε μουσουλμανικά έθνη και να παραμείνετε ασφαλείς», είπε.
«Γνωρίζουμε τις αδυναμίες σας. Και το γνωρίζετε κι εσείς καλά», πρόσθεσε απευθυνόμενος στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης