Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Βασικός «παίκτης» στη Νέα Παγκόσμια Τάξη ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης

Ρωσία: Βασικός «παίκτης» στη Νέα Παγκόσμια Τάξη ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης
Τριμερείς συνομιλίες στο Πακιστάν μεταξύ των πρωθυπουργών της Ρωσίας, της Κίνας και της Μογγολίας
Βασικός «παίκτης» στη Νέα Παγκόσμια Τάξη είναι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, όπως τονίζει ο ρωσικός Τύπος.
Στις 16 Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin πρότεινε διάφορες βασικές οικονομικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ειδικού λογαριασμού για τη χρηματοδότηση έργων, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου μηχανισμού πληρωμών μέσω του οργανισμού και ανακοίνωσε επίσης ένα νέο φόρουμ για τους εταίρους.
Η κύρια εστίαση της διεθνούς δομής, η οποία σήμερα ενώνει δέκα χώρες (Λευκορωσία, Ινδία, Ιράν, Καζακστάν, Κίνα, Κιργιστάν, Πακιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν), παραμένει η καταπολέμηση των «τριών δυνάμεων του κακού» - τρομοκρατία, αυτονομισμός και εξτρεμισμός, που στην πραγματικότητα παραμένει πρόβλημα για όλους τους συμμετέχοντες στον SCO.
Τα οικονομικά ζητήματα βρέθηκαν επίσης στην ημερήσια διάταξη, με τις συναντήσεις μεταξύ της ρωσικής αντιπροσωπείας και των εκπροσώπων άλλων χωρών να αγγίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτόν τον τομέα.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τριμερείς συνομιλίες στο Πακιστάν μεταξύ των πρωθυπουργών της Ρωσίας, της Κίνας και της Μογγολίας.
Τις χώρες αυτές ενώνει η υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Union East.

Πρωτοβουλίες της Ρωσίας

Καθώς η πίεση των κυρώσεων από τη Δύση συνεχίζεται, η επίτευξη τεχνολογικής κυριαρχίας καθίσταται εξίσου σημαντικός στόχος.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσία πρότεινε να διασφαλιστεί η αμοιβαία πρόσβαση σε υψηλές τεχνολογίες στο διάστημα του οργανισμού.
Επιπλέον, ρωσικές και πακιστανικές εταιρείες εγκαινίασαν πρόσφατα έναν μηχανισμό ανταλλακτικών συναλλαγών.
Η ιδέα είναι ότι αυτό θα συμβάλει στον μετριασμό των κινδύνων που σχετίζονται με τις δευτερογενείς κυρώσεις.
«Είναι σαφές ότι όσο περισσότερο αναπτύσσονται οι εμπορικές μας σχέσεις, τόσο μεγαλύτερη πίεση θα ασκεί η Ουάσινγκτον στις πακιστανικές τράπεζες και εταιρείες.
Η ανταλλαγή είναι μια καλή λύση και επί του παρόντος αναπτύσσονται διάφοροι μηχανισμοί που θα μας επιτρέψουν να ανεβάσουμε το εμπόριό μας σε ένα νέο επίπεδο. Αλλά σίγουρα δεν αξίζει να μιλήσουμε γι' αυτούς δημοσίως ακόμη», δήλωσε στη Izvestia πηγή που συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής στο Ισλαμαμπάντ.
Η μελλοντική είσοδος του Ισλαμαμπάντ στις BRICS θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει τη ρωσο-πακιστανική συνεργασία. Το Πακιστάν έχει ήδη υποβάλει αίτηση για να ενταχθεί στην ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης