Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Η ΥΠΕΞ Baerbock αντιμέτωπη με ποινική δίωξη - «Παρεμπόδισε την μεταφορά όπλων στο Ισραήλ, πρέπει να παραιτηθεί»

Γερμανία - Η ΥΠΕΞ Baerbock αντιμέτωπη με ποινική δίωξη - «Παρεμπόδισε την μεταφορά όπλων στο Ισραήλ, πρέπει να παραιτηθεί»
Θέμα παραίτησης αλλά και ποινικής δίωξης της Γεμρνίδας ΥΠΕΞ ανοίγει ο αντιπρόεδρος της Κάτω Βουλής
Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock, και οι διπλωμάτες της ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με ποινική δίωξη εξαιτίας της παρέμβασής τους για να σταματήσει η μεταφορά όπλων προς το Ισραήλ, όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κάτω Βουλής της Bundestag, Wolfgang Kubicki.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Bild, από τον Μάρτιο του 2024, η Baerbock και ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Robert Habeck, μπλοκάρουν συστηματικά τις παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ.
Με βάση αυτήν την πληροφορία, ο Kubicki ζήτησε εξηγήσεις, απαιτώντας να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί το δημοσίευμα της Bild.
«Αναμένω να παραιτηθούν αν η αναφορά είναι αληθινή. Αν δεν το κάνουν, δεν θα μπορώ πλέον να στηρίξω αυτή την κυβέρνηση χωρίς να έχω πρόβλημα με τη συνείδησή μου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της κάτω Βουλής της Γερμανίας.
Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με σκοπό να καταλογιστούν ευθύνες στην Baerbock και άλλους βουλευτές για τις ενέργειές τους.
Πρόσφατα, η Baerbock είχε προβεί σε άλλη μια αμφιλεγόμενη κίνηση, υποστηρίζοντας την παράδοση συστημάτων Taurus στην Ουκρανία, κόντρα στην αντίθετη γνώμη του καγκελαρίου Scholz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης