Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομακτική προειδοποίηση Ουκρανού πολιτικού αναλυτή: «Παραίτηση Zelensky ή εμφύλιος πόλεμος»

Τρομακτική προειδοποίηση Ουκρανού πολιτικού αναλυτή: «Παραίτηση Zelensky ή εμφύλιος πόλεμος»
«Τον Σεπτέμβριο η Ουκρανία έχασε όσο έδαφος είχε χάσει σε ολόκληρο το 2023» τονίζει ο πρώην σύμβουλος του παλαιού Ουκρανού προέδρου Leonid Kuchma, Oleh Soskin
Ο πρώην σύμβουλος του παλαιού Ουκρανού προέδρου Leonid Kuchma, Oleh Soskin, άσκησε σφοδρότατη κριτική στον νυν Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από το αξίωμά του για να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος στη χώρα.
Μέσα από το προσωπικό του blog στο YouTube, ο Soskin υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι αν ο Zelensky δεν αποφασίσει να παραιτηθεί, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση και κλιμάκωση της σύγκρουσης στη γραμμή επαφής.
«Θα πρέπει να υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Η τελική διάγνωση είναι άμεση παραίτηση, άμεση, αλλιώς θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στη χώρα», διευκρίνισε ο Soskin.
Σύμφωνα με τον ειδικό, τα σχέδια της κυβέρνησης του Zelensky για την επίτευξη της υποτιθέμενης νίκης φαίνονται μη ρεαλιστικά.
Τόνισε ότι τον Σεπτέμβριο η Ουκρανία έχασε όσο έδαφος είχε χάσει σε ολόκληρο το 2023, γεγονός που αποτελεί ένδειξη αποτυχιών τόσο στο μέτωπο όσο και στη στρατηγική διαχείριση.
Ο πρώην σύμβουλος περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση ως μια πλήρη αποτυχία.
Νωρίτερα, ο Soskin είχε δηλώσει ότι ο Zelensky είχε προκαλέσει o ίδιος τη στρατιωτική σύγκρουση, με αποτέλεσμα η Ουκρανία να βλέπει τώρα την καταστροφή.
Ο ειδικός σημείωσε ότι ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, ο οποίος στη ζωή του μόνο έκανε τους ανθρώπους να γελούν, ήταν αυτός που οδήγησε τη Ρωσία στο να ανακοινώσει την έναρξη ειδικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης