Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παίζουν δυνατά οι Τούρκοι - Συμφωνία του ΝΑΤΟ με την Baykar για την τεχνική υποστήριξη των «πολωνικών» Bayraktar TB2

Παίζουν δυνατά οι Τούρκοι - Συμφωνία του ΝΑΤΟ με την Baykar για την τεχνική υποστήριξη των «πολωνικών» Bayraktar TB2

Υπενθυμίζουμε ότι το 2021, η Πολωνία υπέγραψε συμβόλαιο με την τουρκική εταιρεία Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AS

Η Υπηρεσία Υποστήριξης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NSPA) υπέγραψε συμβόλαιο με την τουρκική εταιρεία κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar για την υποστήριξη ενός στόλου πολωνικών Bayraktar TB2.
Αυτό αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Οργανισμού.
Η επίσημη τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε ένα από τα βασικά στάδια για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Πολωνίας.
Αυτή η σύμβαση, που συνήφθη σε συντονισμό με την Επιθεώρηση Εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας (AFSI), θα παρέχει συντήρηση για τα πολωνικά UAV Bayraktar TB2.
Η συμφωνία καλύπτει περίοδο τριών ετών με δυνατότητα παράτασης για άλλα δύο χρόνια.
Επιπλέον, η συμφωνία σχεδιάστηκε με τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτήν και άλλες χώρες χρήστες του Bayraktar TB2 εάν χρειαστεί.

Polish_20230216_113738702-1024x617.jpg

Πολωνικό Bayraktar TB2

Υπενθυμίζουμε ότι το 2021, η Πολωνία υπέγραψε συμβόλαιο με την τουρκική εταιρεία Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AS για την αγορά τεσσάρων συγκροτημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Κάθε συγκρότημα περιλαμβάνει 6 drones Bayraktar TB2 (συνολικά θα υπάρχουν 24 UAV), σχετικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων κινητών σταθμών ελέγχου, ραντάρ, προσομοιωτές, σετ ανταλλακτικών, καθώς και παροχή υπηρεσιών συντήρησης και εκπαίδευσης προσωπικού.
Το κόστος ενός σετ Bayraktar TB2 είναι περίπου 67 εκατομμύρια δολάρια.
Η σύμβαση προβλέπει την παροχή εγγύησης 24 μηνών, καθώς και τη μεταφορά τεχνολογιών που επιτρέπουν στον πολωνικό στρατό να πραγματοποιεί συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων κινητήρες, αεροσκάφος, σταθμοί ελέγχου εδάφους και κάμερες.

Polish_20221028_154413916.png

Στο πλαίσιο της υπογραφείσας συμφωνίας αγοράζονται επίσης πυρομαχικά καθοδηγούμενα με λέιζερ MAM-L και MAM-C.
Στην έκδοση για τον πολωνικό στρατό, τα drones είναι εξοπλισμένα με ραντάρ με συστοιχίες κεραίας σταδιακά Osprey 30 του ιταλικού ομίλου Leonardo.
Αγοράστηκαν δύο ραντάρ για κάθε συγκρότημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης