Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου ο Zelensky - Ζητά από τη Σλοβακία να τον βοηθήσει, για να μη δεχθει η ίδια επίθεση από Ρωσία - «Ο Putin θα κυνηγήσει το ΝΑΤΟ»

Εκτός ελέγχου ο Zelensky - Ζητά από τη Σλοβακία να τον βοηθήσει, για να μη δεχθει η ίδια επίθεση από Ρωσία - «Ο Putin θα κυνηγήσει το ΝΑΤΟ»
Σύμφωνα με τον Zelensky μετά τη νίκη επί του Κιέβου, η Μόσχα ενδέχεται να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας
Η Σλοβακία πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, διαφορετικά η χώρα αυτή μπορεί να συγκρουστεί με τον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο οποίος την Πέμπτη (17/10/2024) ήταν σε πραγματικό παραλήρημα αφού νωρίτερα είχε απειλήσει με πυρηνικό χτύπημα και είχε καλέσει το ΝΑΤΟ να στείλει ταξιαρχίες στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τον Zelensky μετά τη νίκη επί του Κιέβου, η Μόσχα ενδέχεται να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αναφέρει το Interfax-Ukraine.

Το πρόσωπο του Putin

Εύχομαι στον λαό της Σλοβακίας ειρήνη, ώστε να μην δει ποτέ ποιο θα μπορούσε να είναι πραγματικά το πρόσωπο του Putin.
Πρέπει να μας στηρίξει, αλλιώς θα καταλάβει πολύ καλά το άτομο Putin», σημείωσε.
Νωρίτερα, ο Zelensky κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατιωτικό προσωπικό για να αναπληρώσουν τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Αυτό θα έδινε στον ουκρανικό στρατό, που είναι αρκετά κουρασμένος, μια ευκαιρία να ξεκουραστούν.
Μια τέτοια αναπλήρωση θα γινόταν εφεδρεία, χάρη στην οποία θα ήταν δυνατή η αντικατάσταση του στρατιωτικού προσωπικού στο πεδίο της μάχης, ισχυρίστηκε.

Δεν ζήτησε χρήματα από τις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, Αμερικανοί γερουσιαστές είπαν στο Politico ότι ο Zelensky δεν ζήτησε χρήματα κατά το τελευταίο του ταξίδι στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.
Διαβεβαίωσε ότι «έχει όλα όσα χρειάζεται».
Πριν από αυτό, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Leonid Babashov, σημείωσε ότι το «σχέδιο νίκης» του προέδρου της Ουκρανίας έχει ένα κρυφό υποκείμενο.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το έγγραφο υπονοεί το ξέσπασμα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης