Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ο Yahya Sinwar παραμένει πηγή έμπνευση για όσους πολεμούν ενάντια στο Ισραήλ

Ιράν: Ο Yahya Sinwar παραμένει πηγή έμπνευση για όσους πολεμούν ενάντια στο Ισραήλ
Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του Yahya Sinwar θα οδηγήσει στην ενίσχυση του «πνεύματος της αντίστασης» στην περιοχή
Ο ηγέτης της Hamas Yahya Sinwar, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, παραμένει πηγή έμπνευσης για όσους πολεμούν το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης «είναι μια πηγή έμπνευσης για τους μαχητές της αντίστασης της περιοχής», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Abbas Araghchi, αναφέροντας ότι «η υπόθεση της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης από την (ισραηλινή) κατοχή είναι τώρα πιο ζωντανή από ποτέ».
Ήδη η σιιτική Hezbollah ανακοίνωσε νωρίτερα ότι περνά σε μια νέα και πιο εντατική φάση του πολέμου της εναντίον του Ισραήλ.
Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του Yahya Sinwar θα οδηγήσει στην ενίσχυση του «πνεύματος της αντίστασης» στην περιοχή, λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ δήλωσε ότι σκότωσε τον επικεφαλής της Χαμάς.
Ο Sinwar, από τους εγκεφάλους της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 που εξαπέλυσε η Hamas εναντίον του Ισραήλ και η οποία αποτέλεσε έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης Ισραηλινών στρατιωτών στον παλαιστινιακό θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης