Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Zelensky: Η Γερμανία είναι η μόνη που αρνείται πεισματικά να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ

Βόμβα Zelensky: Η Γερμανία είναι η μόνη που αρνείται πεισματικά να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ
«Η θέση της Γερμανίας είναι πολύ σημαντική για μένα, πιστεύω ότι σήμερα οι Γερμανοί παραμένουν δύσπιστοι» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος 
Η Γερμανία παραμένει δύσπιστη ως προς την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ενώ οι θέσεις του Κιέβου και των ΗΠΑ είναι κοντά, όπως δήλωσε ο Volodymyr Zelensky.
Πρόσθεσε ότι συζήτησε το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ευρώπη μεταξύ άλλων με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.
«Μιλήσαμε πολύ για το μέλλον της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η θέση της Γερμανίας είναι πολύ σημαντική για μένα, πιστεύω ότι σήμερα οι Γερμανοί παραμένουν δύσπιστοι» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 18/10/2024.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Γερμανία δεν συμφωνεί ακόμη να στείλει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
«Αυτό είναι ένα θέμα - αγκάθι για αυτούς», σημείωσε. Στις 16 Οκτωβρίου, ο Zelensky παρουσίασε το λεγόμενο σχέδιο νίκης για τον τερματισμό του πολέμου.
Μία από τις προτεραιότητές του είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Στις 18 Οκτωβρίου, ο Scholz, σε συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden στο Βερολίνο, δήλωσε ότι η εμπλοκή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην ουκρανική σύγκρουση θα οδηγούσε σε καταστροφή και μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης