Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή - βόμβα Zelensky, μετά το άδειασμα από ΗΠΑ: Η Ουκρανία δεν θα επιστρέψει ποτέ στα σύνορα του 1991 - Τελική νίκη για Ρωσία

Παραδοχή - βόμβα Zelensky, μετά το άδειασμα από ΗΠΑ: Η Ουκρανία δεν θα επιστρέψει ποτέ στα σύνορα του 1991 - Τελική νίκη για Ρωσία
Για πρώτη φορά ο Zelensky δηλώνει δημοσίως ότι ο πόλεμος ίσως τελειώσει χωρίς η Ουκρανία να έχει επιστρέψει στα σύνορα του 1991 - Εμφανίζεται πρόθυμος να συζητήσει την ειρηνευτική πρόταση της Κίνας
Σχετικά Άρθρα
Το μοιραίο τέλος για την ουκρανική ηγεσία έφτασε.
Η ήττα από τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη και δεν μπορεί παρά να την παραδεχθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Τα τεχνάσματα, όπως αυτά με το λεγόμενο σχέδιο νίκης για την απόδοση ευθυνών σε άλλους για την ήττα και ο πυρηνικός εκβιασμός δεν μπορούν να συγκαλύψουν την πανωλεθρία.
Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν πλέον την πολεμική εκστρατεία της Ουκρανίας ενώ και πολλές χώρες της Ευρώπης προβάλλουν veto στην ενίσχυση του Zelensky.
Αντιμέτωπος με ένα στρατηγικό αδιέξοδο ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραδεχθεί την ήττα και το έκανε για πρώτη φορά, τόσο ανοιχτά την Παρασκευή 18/10/2024.
Ο Zelensky παραδέχθηκε ανοιχτά ότι τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας παγιώνονται και πως η Ουκρανία χάνει οριστικά το Donbass (Donetsk, Lugansk) τη Zaporizhia και την Kherson.

Η Ουκρανία δεν θα επιστρέψει ποτέ στα σύνορα του 1991

Τα σύνορα της Ουκρανίας μετά το τέλος του πολέμου εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες αλλά το Κίεβο δεν θα αναγνωρίσει νομικά την απώλεια εδαφών.
Σε αυτή τη δήλωση βόμβα, που συνιστά επίσημη παραδοχή ήττας, προέβη o Zelensky σε συνέντευξη Τύπου.
«Μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα στη ζωή», είπε, χαρακτηριστικά απαντώντας στο ερώτημα εάν είναι δυνατοί συμβιβασμοί για το θέμα επιστροφής της Ουκρανίας στα σύνορα του 1991.
«Εξαρτάται από εμάς και τη δύναμή μας αλλά και από το αν οι εταίροι μας είναι κουρασμένοι, ή υπάρξει κάποια πολιτική αλλαγή», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Μπορεί να συμβεί με διαφορετικούς τρόπους, αλλά όσο η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει νομικά ορισμένα εδάφη ως ρωσικά, θα παραμείνουν ουκρανικά», πρόσθεσε αναγνωρίζοντας ότι οι απώλειες για το Κίεβο είναι μη αναστρέψιμες.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Zelensky επέμεινε στο παρελθόν πως ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει με την αποκατάσταση των συνόρων του 1991.
Τώρα ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος περιορίζεται σε …απειλές «να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα» της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Νωρίτερα ο Vladimir Putin ανακοίνωσε την τελική νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση όχι μόνο με την Ουκρανία, αλλά και με ολόκληρο το ΝΑΤΟ, το οποίο πολεμά με τα χέρια των Ουκρανών.

Η Ουκρανία είναι ανοιχτή να συζητήσει την ειρηνευτική πρόταση Βραζιλίας και Κίνας

H Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει τις προτάσεις της Κίνας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, κατά τη σύνοδο κορυφής των G20, συνέχισε ο Zelensky.
«Η Κίνα, η Βραζιλία, η Νότιος Αφρική έχουν τις δικές τους ιδέες, τις δικές τους φόρμουλες, τις δικές τους προτάσεις», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου.
«Την τελευταία φορά που μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, είπε ότι θα ήθελαν να δούμε και τις δικές τους προτάσεις.
Του εξήγησα ότι δεν είμαστε αντίθετοι.
Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τις προτάσεις σας και, όπου τα σημεία των προτάσεών σας βασίζονται στο διεθνές σχέδιο και στον Χάρτη του ΟΗΕ, είμαστε έτοιμοι να τα συμπεριλάβουμε σε οποιοδήποτε σχέδιο. Γιατί όχι;»
«Θα υπάρξει μια καλή ευκαιρία τον Νοέμβριο – η συνάντηση της G20. Όλοι οι εκπρόσωποι αυτών των χωρών θα είναι εκεί», πρόσθεσε ο Zelensky.

Επίθεση στη Γερμανία

Στην ίδια συνέντευξη ο Zelensky επιτέθηκε στη Γερμανία για το θέμα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η Γερμανία παραμένει δύσπιστη ως προς την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ενώ οι θέσεις του Κιέβου και των ΗΠΑ είναι κοντά, είπε ο Zelensky.
Πρόσθεσε ότι συζήτησε το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ευρώπη μεταξύ άλλων με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.
«Μιλήσαμε πολύ για το μέλλον της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η θέση της Γερμανίας είναι πολύ σημαντική για μένα, πιστεύω ότι σήμερα οι Γερμανοί παραμένουν δύσπιστοι» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Γερμανία δεν συμφωνεί ακόμη να στείλει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
«Αυτό είναι ένα θέμα - αγκάθι για αυτούς», σημείωσε.
Στις 18 Οκτωβρίου, ο Scholz, σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden στο Βερολίνο, δήλωσε ότι η εμπλοκή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην ουκρανική σύγκρουση θα οδηγούσε σε καταστροφή και μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί.

zelensky_sad.JPG

Προηγήθηκε το εντυπωσιακό άδειασμα των ΗΠΑ

Νωρίτερα την Παρασκευή (18/10/2024) οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφή την πρόθεσή τους να απομακρυνθούν από το ουκρανικό δράμα.
Βλέποντας το αναπόδραστο της ρωσικής νίκης και της ουκρανικής συντριβής οι Αμερικανοί ζήτησαν εμμέσως και με εύσχημο αλλά ουσιαστικό τρόπο από τον Zelensky να παραδοθεί.
Οι ΗΠΑ το έκαναν αυτό με ένα εντυπωσιακό άδειασμα, που δεν χρειάζεται «μετάφραση» καθώς του ξεκαθάρισαν πως δεν θα μπορεί να υπολογίζει στο μέλλον σε ενίσχυση με ακριβούς πυραύλους.
Του ζήτησαν να περιοριστεί στα φθηνά drones.

Χτυπήστε τη Ρωσία με...drones και όχι με πυραύλους του 1 εκατομμυρίου δολαρίων

«Η Ουκρανία θα πρέπει να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος με τα μη επανδρω0μένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς της, και να μην υπολογίζει στους δυτικούς πυραύλους λόγω του υψηλού κόστους τους».
Αυτή η πρωτοφανής δήλωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin.
«Το κόστος ενός κατευθυνόμενου πυραύλου υψηλής ακρίβειας σε ορισμένες περιπτώσεις είναι κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια ανάλογα με τον τύπο.
Οι Ουκρανοί μπορούν να κατασκευάσουν drones σε μεγάλες ποσότητες και με χαμηλό κόστος.
Έτσι, κοιτάζοντας την ισορροπία και τα αποτελέσματα που δημιουργούνται στο πεδίο της μάχης, νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία», είπε ο Austin αφήνοντας τους Ουκρανούς άναυδους.
Υπενθυμίζεται ότι τα πλήγματα με δυτικά όπλα μεγάλης ακρίβειας βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας ήταν ένα από τα σημεία του λεγόμενου σχεδίου νίκης του Zelensky.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ αρνούνται κατηγορηματικά να δώσουν τέτοια άδεια.
Σύμφωνα με τη Washington Post, ο Biden έχει απορρίψει το αίτημα του Zelensky να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία, επειδή ο κίνδυνος κλιμάκωσης και πολέμου με τη Ρωσία είναι πραγματικός.

austin_rutte_1.png

Η Ουκρανία στα σύνορα του 1991
1991.JPG

Η Ουκρανία το 2024
ukraine_2024.jpg
Θέλει να «νοικιάσει» τον ουκρανικό στρατό στην Ευρώπη

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Zelensky υποστήριξε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι βασικό σημείο του σχεδίου νίκης για να επιβιώσει η Ουκρανίας.
Ισχυρίστηκε επίσης πως τα προηγμένα όπλα από τη Δύση είναι επίσης βασικό σημείο για να επιβιώσει η Ουκρανία ένα ακόμη χειμώνα ρωσικών βομβαρδισμών.
«Αυτά τα δύο πράγματα πάνε μαζί», είπε στους Financial Times.
«Η απάντηση βρίσκεται στο τραπέζι.
Μας επιτίθενται με όπλα μεγάλων αποστάσεων.
Κυρίως οι διακοπές ρεύματος οφείλονται σε πυραύλους μεγάλων αποστάσεων, βαλλιστικά και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη» σημείωσε.
«Για να τους σταματήσουμε...χρειαζόμαστε τεράστια όπλα μεγάλων αποστάσεων», πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ και η Γερμανία αντιτίθενται τόσο σε μια επίσημη πρόσκληση του ΝΑΤΟ, όσο και στη χρήση των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τους για να χτυπήσουν στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, όπως βάσεις βομβαρδιστικών, αναφέρουν οι Financial Times.
Ο Zelensky τόνισε επίσης ότι το 5o σημείο του σχεδίου του, η ανάπτυξη ουκρανικών στρατευμάτων σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουν στην υπεράσπισή τους, θα είναι κρίσιμο για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της ηπείρου καθώς οι ΗΠΑ στρέφονται προς την Ασία και αναδιατάσσουν στρατεύματα που σταθμεύουν στην Ευρώπη.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Τα στρατεύματά μου δεν φοβούνται τους Ρώσους», είπε.
«Εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι έτοιμες...οι στρατιώτες μας μπορούν να είναι έτοιμοι», σημείωσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης