Τελευταία Νέα
Διεθνή

Matviyenko (Ρωσία): Δεν θα καθορίσουν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας οι αμερικανικές εκλογές, αλλά οι BRICS

Matviyenko (Ρωσία): Δεν θα καθορίσουν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας οι αμερικανικές εκλογές, αλλά οι BRICS
Την 1η Ιανουαρίου 2024, η Αίγυπτος, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αιθιοπία έγιναν πλήρη μέλη του ομίλου.

Η τριήμερη σύνοδος κορυφής των BRICS, και όχι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, θα είναι το βασικό γεγονός που θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία της ιστορίας, δήλωσε η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας Valentina Matviyenko.
"Ο κόσμος έχει αλλάξει σημαντικά.
Οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα είναι το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς για την παγκόσμια κοινότητα και δεν θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία της ιστορίας, ανεξάρτητα από το πόσο θα ήθελε η Ουάσιγκτον.
Η σύνοδος κορυφής BRICS θα είναι αυτό το γεγονός», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.
Σύμφωνα με αυτήν, αυτό αντανακλά αντικειμενικές και μη αναστρέψιμες διαδικασίες.
«Πιστεύω ότι το 2024 ο φορέας της ανθρώπινης ανάπτυξης θα εδραιωθεί στο Καζάν και όχι στις αμφιταλαντευόμενες Ηνωμένες Πολιτείες.
Το τριήμερο της συνόδου κορυφής των BRICS και οι διαπραγματεύσεις των ηγετών της παγκόσμιας πλειοψηφίας στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν θα έχουν ένα καθοριστική επιρροή στο μέλλον μας», σημείωσε η πρόεδρος της Γερουσίας Matviyenko.

Οι 3 μέρες της Συνόδου των BRICS θα καθορίσουν την πορεία του κόσμου


Πιστεύει ότι οι πραγματικά υπεύθυνοι ηγέτες κυρίαρχων κρατών το κατανοούν αυτό και το επίπεδο εκπροσώπησης στη σύνοδο κορυφής και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αιτήσεων για ένταξη αποτελούν ξεκάθαρη απόδειξη αυτού.
«Είμαι σίγουρος ότι τα νέα από τη Ρωσία θα ακολουθούνται σε όλες τις ηπείρους», κατέληξε ο Matviyenko.
Οι BRICS ιδρύθηκαν το 2006 από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα, με τη Νότια Αφρική να εντάσσεται σε αυτήν το 2011.
Την 1η Ιανουαρίου 2024, η Αίγυπτος, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αιθιοπία έγιναν πλήρη μέλη του ομίλου.
Την 1η Ιανουαρίου 2024, η Ρωσία ανέλαβε την ετήσια προεδρία των BRICS, με περισσότερες από 200 διαφορετικές εκδηλώσεις προγραμματισμένες. 
Η σύνοδος κορυφής των BRICS στο Καζάν στις 22-24 Οκτωβρίου θα είναι η κύρια εκδήλωση της ένωσης κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ρωσίας.
Οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι προγραμματισμένες για τις 5 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης