Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μολδαβία – Δημοψήφισμα: Κατά της ένταξης στην ΕΕ το 56% - Υπέρ το 43%

Μολδαβία – Δημοψήφισμα: Κατά της ένταξης στην ΕΕ το 56% - Υπέρ το 43%
Η πλειοψηφία των Μολδαβών τάσσεται κατά της ένταξης στην ΕΕ
Το 56% των κατοίκων της Μολδαβίας αντιτάσσεται στην ένταξη της χώρα στην ΕΕ, με καταμετρημένο το 30% των ψήφων κατά το κρίσιμο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή (20/10/2024).
Το 43% τάσσεται υπέρ της ένταξης της Μολδαβίας στην ΕΕ.
Στο δημοψήφισμα, οι κάτοικοι της Μολδαβίας κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση: «Υποστηρίζετε την τροποποίηση του Συντάγματος για την ένταξη της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;»
Για να αναγνωριστεί το δημοψήφισμα ως έγκυρο είναι απαραίτητο να λάβει μέρος σε αυτό το 1/3 των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
Εάν το αποτέλεσμα ήταν θετικό, το προοίμιο του συντάγματος θα συμπληρωνόταν με τις λέξεις «επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας του λαού της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και του αμετάκλητου της ευρωπαϊκής πορείας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, δηλώνοντας την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως στρατηγικό στόχο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας».
Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές στη Μολδαβία.
Οι παρατηρητές σημειώνουν ότι το δημοψήφισμα έχει σκοπό να βοηθήσει την πρόεδρο της χώρας Maia Sandu στον απόηχο της οικονομικής κρίσης και των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης