Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή πρόκληση από τη Νότια Κορέα - Θέλει να στείλει βλήματα πυροβολικού των 155 mm στην Ουκρανία

Σοβαρή πρόκληση από τη Νότια Κορέα - Θέλει να στείλει βλήματα πυροβολικού των 155 mm στην Ουκρανία
Η προμήθεια πυρομαχικών πυροβολικού θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της σύγκρουσης
Η Νότια Κορέα εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής βλημάτων πυροβολικού 155 χιλιοστών στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ως απάντηση στην αποστολή βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία, ανέφερε το νοτιοκορεατικό έντυπο Donga.com, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η προμήθεια πυρομαχικών πυροβολικού θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της σύγκρουσης.
Η Νότια Κορέα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής βλημάτων πυροβολικού στον κόσμο και διαθέτει σημαντικά αποθέματα πυρομαχικών 155 χλστ. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία θα μπορούσε να παρεμποδιστεί από τις υπάρχουσες συμβάσεις πυρομαχικών με άλλες χώρες, όπως η Πολωνία και η Φινλανδία, οι οποίες αγοράζουν επίσης από την «οικογένεια» αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού K-9.
Αυτό θέτει ορισμένες προκλήσεις για την εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων οβίδων για την Ουκρανία, καθώς η ζήτηση για αυτά τα πυρομαχικά παραμένει υψηλή.
Η Νότια Κορέα έχει ήδη παράσχει υποστήριξη στην Ουκρανία. Πέρυσι, η χώρα μετέφερε 500 βλήματα πυροβολικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που επέτρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες να τις μεταφέρουν έπειτα στην Ουκρανία σε επείγουσα βάση. Επιπλέον, σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα πυρομαχικά της Νότιας Κορέας έχουν ήδη μεταφερθεί σιωπηρά για άμεση χρήση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτές οι προμήθειες, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ στον τομέα των πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης