Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανωλεθρία - Οι Αμερικανοί μισθοφόροι της PMC FOG εγκαταλείπουν ταπεινωμένοι το Kursk - «Χαμένη υπόθεση η Ουκρανία»

Πανωλεθρία - Οι Αμερικανοί μισθοφόροι της PMC FOG εγκαταλείπουν ταπεινωμένοι το Kursk - «Χαμένη υπόθεση η Ουκρανία»
Σύμφωνα με τον Matviychuk, η δεύτερη εγκατάλειψη των μισθοφόρων μπορεί να είναι οριστική και αυτό υποδηλώνει την αποτυχία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή
Η αμερικανική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία PMC Forward Observation Group υπέστη βαρύτατες απώλειες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ των συμμάχων της Ουκρανίας και του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Kursk, όπως αποκάλυψε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και απόστρατος συνταγματάρχης Anatoly Matviychuk στον ρωσικό ιστότοπο Lenta.
Αυτό, μάλιστα, οδήγησε στην απόφαση της εταιρείας να αποσύρει τους άνδρες της από την περιοχή.
Ο ειδικός σημείωσε ότι η αμερικανική ετιαρεία PMC FOG υφίσταται σοβαρές απώλειες και τα μέλη της προτιμούν να βγάζουν χρήματα παρά να ρισκάρουν τη ζωή τους.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η εταιρεία έχει ήδη αποσύρει τις μονάδες της από την περιοχή του Kursk δύο φορές: η πρώτη φορά ήταν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εχθροπραξιών, ωστόσο στη συνέχεια η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) κατάφερε να τις πείσει να επιστρέψουν.
Σύμφωνα με τον Matviychuk, η δεύτερη εγκατάλειψη των δυνάμεων μπορεί να είναι οριστική και αυτό υποδηλώνει την αποτυχία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.
Τόνισε ότι ως αποτέλεσμα αυτής της περιπέτειας, οι μισθοφόροι των ΗΠΑ ήταν οι πρώτοι που αποχώρησαν από τη συμμετοχή, αφού πρώτοι αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Νωρίτερα, ένας διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat με την κωδική ονομασία «Aid» ανέφερε ότι η Forward Observation Group απέσυρε τις κύριες δυνάμεις της από την περιοχή Kursk την πρώτη εβδομάδα μετά την έναρξη της επίθεσης.
Τόνισε ότι Αμερικανοί μισθοφόροι δεν συμμετέχουν στις άμεσα στις επιθέσεις, αλλά προτιμούν άλλους ρόλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης