Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλός αναλυτής: Ο υπερήφανος Λίβανος δεν θα δεχθεί ποτέ να συνθηκολογήσει με τέτοιες αμερικανο-ισραηλινές απαιτήσεις

Ιταλός αναλυτής: Ο υπερήφανος Λίβανος δεν θα δεχθεί ποτέ να συνθηκολογήσει με τέτοιες αμερικανο-ισραηλινές απαιτήσεις

Η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν θα υποκύψει στις ισραηλινές απαιτήσεις

Σχετικά Άρθρα
O απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, Amos Hochstein, θα επισκεφθεί τη Βηρυτό για να διερευνήσει μια διπλωματική λύση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.
Πριν από την επίσκεψη, το Ισραήλ φέρεται να έδωσε στις ΗΠΑ έναν κατάλογο με τα κύρια αιτήματά του για τον τερματισμό της επιθετικότητάς του κατά του Λιβάνου.
Η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν θα υποκύψει στις ισραηλινές απαιτήσεις για μια ουδέτερη ζώνη στην πλευρά των συνόρων της, δήλωσε ένας ειδικός.
Είναι «μη ρεαλιστικό» να πιστεύει κανείς ότι ο Λίβανος ως κράτος θα δεχόταν τις αμερικανο-ισραηλινές απαιτήσεις για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη νότια συνοριακή του περιοχή, δήλωσε στο Sputnik ο αναλυτής από τη Ρώμη Δρ Lorenzo Trombetta.
«Όχι με αυτούς τους όρους.
Ο Λίβανος δεν θα δεχτεί», είπε o Trombetta.
Ο Σύμβουλος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή σημείωσε ότι ο Λίβανος ηγείται από μια «σύνθετη συναίνεση των ελίτ, συμπεριλαμβανομένης της Hezbollah».
Όταν ο εν ενεργεία πρωθυπουργός του Λιβάνου Najib Mikati, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Nabih Berri και άλλοι «σεχταριστικοί» πολιτικοί ηγέτες συζητούν τις ισραηλινές απαιτήσεις με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ Amos Hochstein στη Βηρυτό, «ο καθένας τους διαπραγματεύεται για δύο διαφορετικές πτυχές», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης