Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστραλία αγόρασε αντιαεροπορικούς πυραύλους για 4,68 δισ. δολάρια – Η κόντρα με τις ΗΠΑ για τις… εκτοξεύσεις του SM-6

Η Αυστραλία αγόρασε αντιαεροπορικούς πυραύλους για 4,68 δισ. δολάρια – Η κόντρα με τις ΗΠΑ για τις… εκτοξεύσεις του SM-6

Οι πύραυλοι SM-2 IIIC και SM-6 θα αναπτυχθούν σταδιακά σε αντιτορπιλικά

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την αγορά αντιαεροπορικών πυραύλων SM-2 και SM-6 για το ποσό των 4,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Αυτό ανέφερε το Breaking Defense.
Η Αυστραλία ανακοίνωσε μια επένδυση 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (4,68 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε αντιαεροπορικούς πυραύλους SM-2 IIIC και SM-6 για το Πολεμικό Ναυτικό της.
«Το Standard Missile 6 και το Standard Missile 2 Block IIIC θα επιτρέψουν στο Ναυτικό μας να χτυπήσει θαλάσσιους, χερσαίους και εναέριους στόχους μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και να παρέχει βαλλιστική πυραυλική άμυνα, ενισχύοντας την ικανότητα των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων να προστατεύουν τους Αυστραλούς και τα συμφέροντά τους», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας.
Οι πύραυλοι SM-2 IIIC και SM-6 θα αναπτυχθούν σταδιακά σε αντιτορπιλικά κλάσης Hobart και στο μέλλον σε φρεγάτες κλάσης Hunter.

V3GNB-tbGaERpah_OSJ0uYRUitf1TTpjtmKs8N5t7o3V3vlL0c3W3DlLrsh6KwH_eKo_4OgNLQhfJbOguNyLFEYEce-FiunHKa4l0F5BbCOiJeiyGYwFDj6QPQ-mIQXe7IIcxqPdyBKFX5mKbYB8Lg.webp

Αυτό ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του SM-6 από το αντιτορπιλικό HMAS Sydney.
Τονίζεται επίσης ότι η Αυστραλία έγινε η πρώτη χώρα, εκτός από τις ΗΠΑ, που εκτόξευσε πύραυλο SM-6.
Τον Αύγουστο του 2021, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε «υπηρεσίες που σχετίζονται με τη μελλοντική απόκτηση» πυραύλων SM-6 και SM-2 IIIC.
Αυτή η συμφωνία έγινε για μόλις 350 εκατομμύρια δολάρια.
Αλλά μάλλον είναι αυτή που εξασφάλισε τη σύναψη αυτής της σύμβασης.

Hunter-frigate-1536x634.jpg

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2024 έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας θα λάβει περίπου 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη του προγράμματος κατασκευής φρεγατών τύπου Hunter.
Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της ναυπήγησης των τριών πρώτων πλοίων και των υποδομών και για τα έξι προγραμματισμένα πλοία.
«Η κυβέρνηση ενέκρινε 19,87 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των τριών πρώτων πλοίων, καθώς και άλλα στοιχεία για την υποστήριξη του μελλοντικού στόλου των έξι πλοίων», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας.
Αυτά τα χρήματα θα συμπληρώσουν τα 12,66 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν διατεθεί προηγουμένως, τα οποία δαπανήθηκαν για το σχεδιασμό, την προσαρμογή της παραγωγής και την κατασκευή νέων φρεγατών.
Η κατανομή νέας χρηματοδότησης ανεβάζει το κόστος μιας νέας φρεγάτας σε περισσότερα από 2,55 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης